понеділок, 07 серпня 2023 10:37

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворог не може підтягнути ресурси: у ЗСУ розповіли про наслідки ударів по мостах у Чонгарі та Генічеську

Ворог не може підтягнути ресурси: у ЗСУ розповіли про наслідки ударів по мостах у Чонгарі та Генічеську
Українські військові атакували мости у Чонгарі та Генічеську. Фото: t.me/zsuwar

Удари українських військ по мостах у Чонгарі та Генічеську на Херсонщині призвели до того, що тепер "вони не здатні допомагати ворогу постачати те, що йому потрібно".

Йдеться про резерви та ресурси для ведення бойових дій. Про це в ефірі національного телемарафону розповіла речниця Сил оборони півдня Наталія Гуменюк, передає Gazeta.ua.

"Я зауважу, що Сили оборони не нищать інфраструктуру, не нищать те, що нам знову знадобиться, а нищать плани і стратегію ворога. Тому удари по цих мостах призвели їх у стан, коли вони не здатні допомагати ворогу постачати те, що йому потрібно – резерви, ресурси на бойові платформи", – сказала Гуменюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Удари по мостах є підготовкою ЗСУ до активних дій – ISW

За її словами, російські окупанти тепер змушені пускати в обхід те, що вони підтягували з Криму. Об'їзні шляхи зараз пролягають через Армянськ. Це критично близько до українських Сил оборони.

"Далекобійність Сил оборони їх дуже суттєво лякає і дивує. А тепер їм доводиться використовувати наземний транспортний шлях для того, щоб бути максимально наближеними до Сил оборони. Це ураження, це знову ускладнення і уповільнення логістики. Вони намагаються перемежовувати свої військові колони цивільним транспортом", – розповіла Гуменюк.

Речниця також звернула увагу на великий рух цивільного транспорту із Криму, адже перекриті всі основні артерії, в тому числі Керченський міст та мости на Херсонщині.

"Увесь потік транспорту звужується до однієї артерії. Ми відчуваємо це. Відпрацювавши по пунктах польового боєпостачання ворога досить потужно, бачимо, що він не може підтягнути ресурси і знижує кількість обстрілів", – повідомила Гуменюк.

Удари, що 6 серпня були нанесені по Чонгарському та Генічеському мостах були завдані Збройними силами України. Мости були уражені близко 15:00. Про це повідомив СтратКом ЗСУ.

Російські окупанти заявляють, що по Чонгарському мосту вдарили ракетами. Нібито було три-чотири прильоти. З'явилась також інформація, що одночасно атакували міст у Генічеську.

Зараз ви читаєте новину «Ворог не може підтягнути ресурси: у ЗСУ розповіли про наслідки ударів по мостах у Чонгарі та Генічеську». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі