четвер, 23 червня 2022 07:09

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворог кинув усі зусилля, щоб стримати наступ ЗСУ на Херсонщині

На Південнобузькому напрямку окупанти основні зусилля зосереджують на недопущенні проведення нашими військами контрнаступальних дій у Херсонській та Миколаївській областях.

Облаштовують позиції. Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України в Facebook.

На Миколаївському напрямку ворог розгорнув у визначених районах артилерійські підрозділи. У подальшому не виключаються спроби штурму в напрямках Киселівка – Посад-Покровське та Олександрівка – Лупареве. Робитимуть це з метою виходу на адміністративні кордони Херсонської області.

Автор: t.me/Pravda_Gerashchenko
  На Миколаївщині ворог розгорнув у певних районах артилерійські підрозділи. Не виключаються спроби штурму з метою виходу на адміністративні кордони Херсонської області
На Миколаївщині ворог розгорнув у певних районах артилерійські підрозділи. Не виключаються спроби штурму з метою виходу на адміністративні кордони Херсонської області

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Херсонські партизани пообіцяли окупантам "ніч розплати"

На Криворізькому напрямку росіяни вдосконалюють позиції.

Кораблі Чорноморського флоту в акваторіях Чорного та Азовського морів продовжують вести розвідку. Ворог блокує цивільне судноплавство у північно-західній частині Чорного моря.

У готовності до застосування ракетного озброєння в акваторії Чорного моря перебуває п'ять носіїв крилатих ракет морського базування типу "Калібр" (сумарний залп – до 40 ракет).

Наприкінці березня бійці ЗСУ перейшли в контрнаступ. Увечері 1 червня стало відомо, що на Херсонщині зі сторони Дніпропетровської області Збройні сили України звільнили понад 20 населених пунктів. ЗСУ продовжують іти вперед, звільняючи окупований регіон.

У середу, 22 червня, під Херсоном загорівся склад боєприпасів російських окупантів. Він розміщений у селі Киселівка Чорнобаївського району. Оприлюднили фото та відео пожежі. За словами місцевих жителів, пожежа на складі сталася після влучань снарядів. Очевидці пишуть про удар українських військових. Однак офіційної інформації, яка б підтверджувала це, поки немає.

Зараз ви читаєте новину «Ворог кинув усі зусилля, щоб стримати наступ ЗСУ на Херсонщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі