середа, 12 березня 2014 11:11

Спецтема: Кримська криза: "тиха" війна та анексія

Збройні сили України привели в повну бойову готовність

Збройні сили України привели в повну бойову готовність
Фото: reznichenko

Збройні сили України, незважаючи на складну ситуацію, приведені в повну бойову готовність. Про це, відкриваючи засідання уряду, заявив перший віце-прем'єр-міністр Віталій Ярема.

Ярема констатував, що російські війська продовжують перебувати вздовж східного кордону української держави, постійно нарощують свою присутність.

"Збройні сили, своєю чергою, приведені в повну бойову готовність, почалися всеукраїнські військові навчання, відпрацьовується питання створення на базі Внутрішніх військ Національної гвардії України. Впевнений, що у цей складний час армія виконає свій високий обов'язок перед Україною, незважаючи на те, що протягом останніх чотирьох років здійснювалася системна диверсія з підриву національної безпеки і оборони України", - сказав він.

За словами Яреми, найближчим часом органи прокуратури повинні почати розслідування та притягнути до відповідальності кожного, хто мав стосунок до розкрадання військового майна в структурах Міністерства оборони.

"Ще раз повторю: сьогодні Збройні сили перебувають у непростій ситуації, але Кабінет міністрів вжив низку заходів щодо збільшення фінансування потреб української армії. Військовим в необхідних обсягах постачаються пально-мастильні матеріали, вирішується питання постачання речового майна, виділено 125 млн.грн. для одноразового грошового забезпечення військовослужбовців Криму", - зазначив він.

Нагадаємо, держприкордонслужба України повідомляла, що кількість російських військ на території Криму продовжує збільшуватися. Вчора в.о. міністра оборони Ігор Тенюх заявив, що чисельність Збройних сил Російської Федерації, які проводять навчання поблизу східних кордонів України і в Криму, становить 220 тисяч чоловік, задіяні 1800 танків, понад 400 вертольотів, 150 літаків, 60 кораблів.

Зараз ви читаєте новину «Збройні сили України привели в повну бойову готовність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі