субота, 28 травня 2022 12:04

Спецтема: Війна Росії проти України

Воював проти України, поки не узяли в полон: зрадник з Криму надовго сяде в тюрму
1

Михайла Казаренка засудили до 14 років ув'язнення
Фото: "Ґрати"

Дніпровський районний суд Києва засудив до 14 років позбавлення волі військовослужбовця Михайла Казаренка.

Чоловіка звинувачували у держзраді та дезертирстві. Про це повідомляє видання "Ґрати".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повернувся з армією РФ: в Україні засудили військового-зрадника

До 2014 року Казаренко служив у Криму у береговій охороні ВМС України, а після анексії півострова перейшов на службу до берегової охорони Російської Федерації.

"У 2014 році він приніс присягу і відмовився виконати наказ про передислокацію військової частини з півострова", - повідомили в Офісі генпрокурора України.

3 березня 2022 року зрадник потрапив у полон на Миколаївщині.

Те саме сталося з його товаришами по службі Дмитром Шишкановим та Ігорем Руденком. Їх уже засудили відповідно до 14 та 15 років.

Російського військового - командира відділення 4-ї танкової Кантемирівської дивізії з Московської області сержанта 21-річного Вадима Шишимаріна засудили до довічного ув'язнення.

Шишимарін 28 лютого вбив беззбройного мешканця селища Чупахівка Сумської області 62-річного Олександра Шеліпова, який вів узбіччям дороги велосипед. Окупант зробив три-чотири прицільні постріли з автомата Калашнікова в голову чоловіка через відчинене вікно автомобіля.

Зараз ви читаєте новину «Воював проти України, поки не узяли в полон: зрадник з Криму надовго сяде в тюрму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі