вівторок, 31 жовтня 2023 07:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Військові відбили ворожі атаки на кількох напрямках фронту - нові дані Генштабу

Військові відбили ворожі атаки на кількох напрямках фронту - нові дані Генштабу
Українські війська відбивають атаки росіян на деяких напрямках фронту. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку. Завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

Українські війська минулої доби відбивали атаки загарбників, зокрема, у районах Бахмута, Куп'янська, Авдіївки та Мар'їнки. Про це вранці 31 жовтня повідомив Генштаб ЗСУ.

Загалом минулої доби на фронті відбулося 36 бойових зіткнень. Авіаційних ударів зазнали 34 населених пункти Харківської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей. Під артилерійським вогнем ворога було понад 110 населених пунктів.

У зоні відповідальності ОСУВ "Північ" на Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін. На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність для недопущення перекидання українських військ на загрозливі напрямки. Ворог також нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в Бєлгородській області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб повідомив, скільки ракет та дронів Росія вночі випустила по Україні

У зоні відповідальності оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" на Куп'янському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії в районі населеного пункту Синьківка Харківської області. Там українські захисники відбили дві атаки противника. На Лиманському напрямку ворог наступальних та штурмових дій не проводив.

На Бахмутському напрямку противник безуспішно намагався відновити втрачене положення в районі Кліщіївки, де українські захисники відбили три атаки.

"Сили оборони України продовжують штурмові дії південніше Бахмута Донецької області, завдають ворогу втрат у живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах", - йдеться у повідомленні.

У зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському напрямку окупанти не полишають спроб оточити Авдіївку, але українські воїни стійко тримають оборону. Завдають ворогу значних втрат. Безуспішними були наступальні дії противника в районах населених пунктів Авдіївка, Тоненьке, Первомайське Донецької області, де Сили оборони відбили понад п'ять атак ворога.

На Мар'їнському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії в районах Мар'їнки та Новомихайлівки Донецької області. Тут українські воїни відбили понад 15 атак загарбників.

На Шахтарському та Запорізькому напрямках українські захисники відбили атаку ворога в районі Старомайорського Донецької області.

У зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку українські воїни ведуть контрбатарейну боротьбу, наносять вогневе ураження по тилах противника.

Протягом минулої доби авіація Сил оборони України завдала 19 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Ще одного удару завдали по зенітно-ракетному комплексу ворога. Також протиповітряною обороною України знищено 12 ударних БпЛА, дві керовані авіаційні ракети та шість розвідувальних БпЛА.

Підрозділи ракетних військ ЗСУ уразили засіб протиповітряної оборони, п'ять районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, дев'ять артилерійських засобів та ще шість інших важливих цілей противника.

Сили оборони України минулої доби просунулися у районі Бахмута Донецької області. ЗСУ також мають успіхи в Запорізькій області. Про це у новому огляді повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

ЗСУ також незначно просунулися на захід від Роботиного у Запорізькій області.

Зараз ви читаєте новину «Військові відбили ворожі атаки на кількох напрямках фронту - нові дані Генштабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі