пʼятниця, 12 листопада 2021 20:17

Водію, який під метадоном зніс дітей, призначили заставу

Водію, який  під метадоном зніс дітей, призначили заставу
У Харкові на пішохідному переході водій Toyota збив 13-річних хлопця і дівчину. Обоє в лікарні. Водій був під наркотиками. Суд взяв його під варту з можливістю внести заставу. Фото: Суспільне

Водія Toyota Land Cruiser 34-річного Дмитра Лисенка, який збив двох 13-річних підлітків на просп. Науки у Харкові, взяли під варту на два місяці з альтернативою застави у сумі 340 тис. грн.

Таке рішення сьогодні, 12 листопада, ухвалила суддя Київського райсуду міста Наталія Бородіна, передає Gazeta.ua.

Прокуратура просила заставу у 10 млн грн, але суд частково задовольнив клопотання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Два водії, наркотики та діти "в сорочках": нові подробиці про ДТП на переході в Харкові

Сам винуватець провину визнав, проте від коментарів поки відмовляється.

Не коментує нічого і його адвокатка.

"Це позиція захисту – пояснення ми не даємо. Триває досудове слідство", - сказала вона.

Прокуратура і має намір оскаржити запобіжний захід.

"Ми категорично не згодні з таким рішенням. І оскаржуватимемо його в апеляційній інстанції у зв'язку з невідповідністю призначеної застави та скоєним кримінальним правопорушенням", - сказав спікер прокуратури Дмитро Чубенко.

Аварія в Харкові сталася 11 листопада на перехресті просп. Науки й вул. Тобольської. Постраждали 13-річні хлопчик і дівчинка, вони в лікарні.

Порушника раніше притягували до відповідальності за незаконне виробництво або зберігання наркотичних засобів. Але чомусь рік тому справу закрили й вона не дійшла до суду.

24 жовтня Лисенко теж влаштував ДТП. Тоді були пошкоджены автомобылі. Розгляд цієї справи в суді призначений на 17 листопада.

Зараз ви читаєте новину «Водію, який під метадоном зніс дітей, призначили заставу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі