четвер, 06 лютого 2014 17:39

Водій фатального рейсу, в якому загинули 12 осіб, визнав свою провину

Водій фатального рейсу, в якому загинули 12 осіб, визнав свою провину
Фото: Вести

Водій маршрутки Богдан Лопатка, яка зіткнулася із потягом на залізничному переїзді в Сумській області, визнав, що порушив правила дорожнього руху, що призвело до загибелі пасажирів.

"За результатами медичного обстеження в крові громадянина Л. не було виявлено вміст алкоголю та наркотичних речовин. Під час допиту свою провину він визнав", - говориться в заяві прокуратури Сумської області.

За попередніми даними, причиною аварії стало порушення водієм правил дорожнього руху. Чоловік не відреагував на попереджувальний світловий і звуковий сигнал семафора і продовжив рух по залізничному полотну.

Богдан Лопатка співпрацював з водієм маршрутки з листопада минулого року, проте раніше займався тільки ремонтними роботами. На маршруті він працював другий день і був на випробувальному терміні. Перевізник підтвердила, що з водієм не був укладений трудовий контракт, так як вона хотіла переконатися в тому, що він здатний виконувати роботи з перевезення пасажирів.

У прокуратурі розповіли, що водій пояснює причину аварії тим, що його відволікло яскраве сонце і сільгосптехніка, яка стояла за переїздом, тому він не помітив, що наближається потяг.

Сигнал машиніста він нібито почув у метрах п'яти від локомотива, проте все одно спробував проскочити.

За словами Лопатки, від удару його і кількох пасажирів викинуло з маршрутки і він відразу підбіг до них, щоб надати першу допомогу. Крім того, він намагався витягнути з уламків інших пасажирів. Після цього його затримали співробітники ДАІ.

Нагадаємо, аварія сталася 4 лютого о 14.55 на з/д переїзді біля села Вири Сумської області. Потяг зіткнувся з маршруткою.

Як виявилося, в маршрутці їхали сім вчителів Біланівської загальноосвітньої школи. Всі вони поверталися із занять у рідні села (Білопілля, Вири, Коршачі). Четверо з них загинули, троє госпіталізовані.

Всього в аварії загинули 12 осіб.

Зараз ви читаєте новину «Водій фатального рейсу, в якому загинули 12 осіб, визнав свою провину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі