четвер, 13 жовтня 2011 11:23

Під час захоплення сомалійськими піратами судна постраждав українець

Під час захоплення сомалійськими піратами судна постраждав українець

У Міністерстві закордонних справ України підтверджують, що в другій половині дня 11 жовтня з борту судна "Blida" з допомогою вертольота був знятий член екіпажу цього судна, громадянин України, який отримав травму коліна.

Як повідомила прес-служба МЗС України в середу, в даний час український моряк проходить курс лікування і в найближчі дні планується його повернення на батьківщину.

Судно "Blida" було захоплене сомалійськими піратами 1 січня поточного року, на його борту знаходилися 27 членів екіпажу: 6 українців, 17 алжирців, 2 громадяни Філіппін і по 1 - Індонезії та Йорданії. Захоплення відбулося в 150 милях (280 км) на північний схід від Салалу (Оман) в Аденській затоці, коли балкер йшов з Салалаха в Дар-ес-Салам (Танзанія). Судновласник є алжирська компанія International Bulk Carrier, оператором - грецька компанія Secur Holdings.

Разом з тим банда сомалійських піратів, що утримує балкер Blida з шістьма українцями на борту відмовилася від уже досягнутої домовленості про викуп судна: ватажок банди визнав суму викупу дуже маленькою і змінив посередника з боку піратів на іншого.

Зараз ви читаєте новину «Під час захоплення сомалійськими піратами судна постраждав українець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі