понеділок, 13 лютого 2023 12:39

Спецтема: Війна Росії проти України

Влаштовувався до Червоного Хреста: у Києві "спакували" агента Москви

Влаштовувався до Червоного Хреста: у Києві "спакували" агента Москви
У Києві зловили колаборанта. Фото: СБУ

Служба безпеки України затримала у Києві колаборанта, який перебував у розшуку ще з 2022 року.

Зрадник намагався сховатися від правосуддя у лавах представництва Червоного Хреста. Про це повідомила пресслужба СБУ 13 лютого.

Ворожого поплічника правоохоронці розшукували за добровільну співпрацю з окупантами на сході.

"Зловмисником виявився колишній керівник сектору створеного загарбниками "управління пенсійного фонду" (так званої – Gazeta.ua) ЛНР у Новопсковському районі". Ще минулого року співробітники СБУ викрили колаборанта і оголосили у розшук", – йдеться в повідомленні.

Спецслужба встановила, що зловмисник приховано прибув до столиці. Там намагався "легалізуватись" під виглядом волонтера місцевого представництва "Товариства Червоного Хреста України".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коригував удари по Києву і чекав на окупацію: спіймали російського "крота" з Укрзалізниці

"Під час "працевлаштування" до гуманітарної установи колаборант видавав себе за переселенця з Луганщини і приховав факти своєї співпраці з агресором", – додали в СБУ.

За даними правоохоронців, надалі колаборант планував втекти від правосуддя за кордон під виглядом учасника міжнародного волонтерського руху.

Фігурантом є мешканець Луганщини. На початку повномасштабного вторгнення він підтримав російських загарбників і запропонував допомогу у війні проти України. За це його "призначили" до складу місцевої окупаційної адміністрації, кажуть в СБУ.

"На "посаді" він виконував вказівки Москви щодо поширення кремлівського режиму на території регіону. Правопорушник брав участь у впровадженні на Луганщині "рубльової зони" через пенсійні виплати", – додали в СБУ.

Зраднику вже повідомили про підозру за статтею колабораційна діяльність. Також обрали запобіжний захід тримання під вартою.

У січні СБУ повідомила про затримання іншого ворожого агента, який розвідував місця розташування військових у Київській області. Ним виявився мешканець Білої Церкви, якого торік у грудні завербував кадровий співробітник російської спецслужби.

Зараз ви читаєте новину «Влаштовувався до Червоного Хреста: у Києві "спакували" агента Москви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі