пʼятниця, 08 липня 2022 08:10

Спецтема: Війна Росії проти України

"Вишки Бойка" досі горять: показали нові кадри із супутника

Захоплені Російською Федерацією 2014 року під час анексії Криму бурові платформи Чорноморнафтогазу, відомші як "вишки Бойка", горять уже понад три тижні.

Збройні сили України обстріляли їх ще 20 червня. Супутникове фото опублікували розвідники OSINT-88 у Twitter.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сили оборони прокоментували пожежі на "вежах Бойка"

"Нафтогазова платформа в Чорному морі, яка, як стверджується, була вражена українською ракетою, все ще горить і горить. Структура все ще здається міцною", – йдеться у повідомленні.

Автор: twitter.com/OSINT88
  "Вишки Бойка" горять уже три тижні
"Вишки Бойка" горять уже три тижні
Уранці 20 червня військові Збройних сил України завдали удару по бурових установках Чорноморнафтогазу. Згадані бурові вишки захопили підрозділи збройних сил Російської Федерації у березні 2014 року під час окупації Криму. Ідеться про вишки "Петро Годованець" і "Україна", відомі як "вишки Бойка", що належали Чорноморнафтогазу. Вишки на той час містилися в територіальних водах України на Одеському газовому родовищі. Ще 2011-го журналісти-розслідувачі викрили корупційну аферу із закупівлею двох бурових нафтових платформ. Їх через офшорні фірми-прокладки купив Чорноморнафтогаз, заплативши приблизно $400 млн за кожну. Ця схема стала відома в Україні як "вишки Бойка", оскільки саме нардеп Юрій Бойко в той час очолював Міністерство енергетики й вугільної промисловості.
Зараз ви читаєте новину «"Вишки Бойка" досі горять: показали нові кадри із супутника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі