четвер, 10 червня 2021 09:52

Винуватець смертельної аварії почув вирок і втік за кордон

Винуватець смертельної аварії почув вирок і втік за кордон
Студентка 21-річна Мар'яна Якимчук із Тернопільщині загинула під колесами авто три роки тому. Винуватця засудили на сім років в'язниці. Але він після винесення вироку втік до Польщі. Фото: tsn.ua

Поблизу села Сапогів Борщівського району Тернопільської області за день до Різдва 2018 року автомобіль на смерть збив студентку 21-річну Мар'яну Якимчук. Вона разом із батьком поверталась з Тернополя додому на свята. Під авто потрапила на пішохідному переході, коли вийшла з автобуса.

Судовий процес тривав три роки. Винуватця засудили до семи років в'язниці. Але того самого дня, почувши вирок, він втік до Польщі, розповіла мати загиблої Галина Якимчук, передає ТСН.ua.

Каже, що під час суду винуватець постійно змінював свідчення та затягував судовий процес. І навіть не попросив вибачення. Проте його мати пропонувала будь-які гроші, щоб сина не посадили у в'язницю.

"Він постійно викручувався. Не приходив на засідання. Говорив, що не винен. Спочатку казав, що причиною є слизька дорога, й експерт з Тернополя це підтвердив. А потім ми домоглися, щоб експертизу робив спеціаліст з Києва, і той все спростував. Ми пройшли через суди всіх інстанцій та довели, що саме цей чоловік винен у тому, що не стало моєї дитини", - каже Галина Якимчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мільйонер утік із місця смертельної аварії

Додає, що на останньому судовому процесі, який відбувався в березні 2021-го, вона була сама - без адвоката та чоловіка. Вона думала, що засудженого затримали в залі суду, бо там його оточили молодики. Проте через півтора місяця жінці розповіли, що чоловік на волі, бо втік за кордон.

"Я не знала, що цей чоловік не сидить. Лише через півтора місяця мені розповіли, що він на волі. Тоді я написала заяву до поліції в районному центрі. Мені там і підтвердили, що він виїхав закордон. Згодом мені розповіли, що цей горе-водій під час слідства неодноразово виїжджав закордон. Щоб це робити, мав бути дозвіл від прокурора. Може, домовились. Цей водій, який збив мою Мар'яну, заробляє тим, що возить людей на заробітки до Польщі, може і скористався якимись знайомствами та перетнув кордон", - розповідає жінка.

Лише нещодавно в поліції їй повідомили, що втікача оголосять у міжнародний розшук через Інтерпол.

Засудженого не взяли під варту в залі суду, бо на момент оголошення вироку він був на волі під заставою, розповіла речниця прокуратури Тернопільської області Леся Гурецька. Правоохоронці не могли без рішення суду затримати підозрюваного.

"Судове рішення апеляційної інстанції звертається до виконання в органи Нацполіції не пізніше, як за три дні з моменту оголошення рішення. Таким чином, на той час не можна було застосувати інший запобіжний захід, тобто взяти під варту особу, оскільки остання вже перебувала під запобіжним заходом у виді застави", - повідомила Леся Гурецька.

Мар'яна Якимчук навчалась на державній формі в Тернопільському національному економічному університеті. Мала багато планів на життя. Була працьовита, розумна. Під час навчання знайшла роботу, щоб не обтяжувати батьків. Напередодні трагедії розповіла, що хоче стати водійкою та отримати водійське посвідчення. За день до трагедії, 5 січня, вона навіть сіла за кермо автомобіля і, зі слів друзів, їй це сподобалось. У день трагедії поверталась разом із батьком додому. Встигла лише вийти з автобуса та до половини перейти дорогу на пішохідному переході, коли її збив автомобіль. Батько Мар'яни у той час стояв на узбіччі, він затримався, а його дочка пішла вперед. Чоловік встиг побачити, як Мар'яну збило авто. Вона померла миттєво, ще до приїзду медиків.

Зараз ви читаєте новину «Винуватець смертельної аварії почув вирок і втік за кордон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі