середа, 13 березня 2019 02:39

Вигоріло 300 гектарів національного природного парку

Вигоріло 300 гектарів національного природного парку
Вигорів парк на Одещині. Фото: ДСНС

Бійці Державної служби з надзвичайних ситуацій ліквідували масштабну пожежу в Нижньодністровському національному природному парку в Одеській області.

Інформацію про те, що у Білгород-Дністровському районі на 45 кілометрі автошляху Одеса-Рені горить очерет, рятувальники отримали ще вдень 11 березня, повідомляє прес-служба відомства.

Вони встановили, що горить суха трава, очерет та три будівлі на території кооперативу "Маяк": лазня, господарча споруда та двоповерховий житловий будинок. Вогнеборці ліквідували загорання будівель на площі 60 кв. метрів.

Однак, через сильний вітер пожежа швидко поширилась на водно-болотяну рослинність Нижньодністровського національного природного парку. Ліквідація вогню ускладнювалась відсутністю під'їздів до осередків пожежі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В зоопарку горіли птахи і мавпи

Вогонь охопив площу в 300 гектарів. Його вдалося загасити 12 березня.

У ДСНС відзначають, що з початку 2019 року на території Одеської області виникло 404 пожежі в екосистемах. Вигоріла площа в 483 гектари.

Зараз ви читаєте новину «Вигоріло 300 гектарів національного природного парку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі