неділя, 29 листопада 2020 23:26

Вибори у Чернівцях: поліція відкрила дві справи

Вибори у Чернівцях: поліція відкрила дві справи
Також поліція перевіряє ще сім повідомлень про порушення і пізніше прийме рішення щодо них. Фото з відкритих джерел

У Чернівцях поліція відкрила два кримінальних провадження за фактом порушень під час другого туру виборів мера. Кримінальні справи пов'язані з порушеннями членами виборчих комісій.

На одній з дільниць члени виборчої комісії підписали протокол про підрахунок голосів задовго до визначення результатів виборів. Поліція відкрила справу за ч.4 статті 158-3 Кримінального кодексу України (Фальсифікація, підробка, викрадення, пошкодження або знищення виборчої документації, викрадення, пошкодження, приховування, знищення печатки виборчої комісії, виборчої урни, списку виборців). Про це повідомляє Національна поліція в Чернівецькій області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали переможця виборів мера у Чернівцях

Ще одне провадження відкрито за фактом видачі членом виборчкому двох бюлетенів одній людині. Ці дії розслідуються за ч. 3 статті 158-1 (Незаконне використання виборчого бюлетеня, голосування виборцем більше одного разу, викрадення, пошкодження, приховування або знищення виборчого бюлетеня).

Також поліція перевіряє ще сім повідомлень про порушення і пізніше прийме рішення щодо них.

29 листопада у Чернівцях пройшов другий тур виборів. За посаду міського голови борються Роман Климчук і Віталій Михайлішин. У першому турі перемогу здобув Климчук, набравши 27,29% голосів, тоді як за Михайлішина проголосували 21,33% виборців.

Зараз ви читаєте новину «Вибори у Чернівцях: поліція відкрила дві справи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі