вівторок, 04 липня 2023 06:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Ймовірність ракетних та авіаударів по України залишається дуже високою ‒ Генштаб

Ймовірність ракетних та авіаударів по України залишається дуже високою ‒ Генштаб
Російські загарбники минулої доби вдарили по Україні ракетами та дронами. Фото: slovoidilo.ua

За уточненою інформацією, протягом минулої доби російські загарбники випустили по Україні три зенітні керовані ракети із ЗРК С-300 та 22 іранські ударні БпЛА типу Shahed.

Окупанти вдарили по цивільних інфраструктурних об'єктах у Сумській, Донецькій та Запорізькій областях. Про це вранці 4 липня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Українські військові знищили 16 іранських дронів. За добу ворог також завдав по Україні 56 авіаційних ударів та здійснив 77 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські зенітники збили за час війни понад три тисячі цілей

"Є загиблі та поранені серед цивільного населення та руйнування і пошкодження цивільної інфраструктури, багатоповерхівок та приватних житлових будинків. Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається дуже високою", ‒ йдеться у повідомленні.

У той же час авіація сил оборони України за минулу добу завдала 16 ударів по районах зосередження особового складу противника.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили три зенітно-ракетні комплекси, два райони зосередження живої сили, а також 26 артилерійських засобів на вогневих позиціях та станцію радіоелектронної боротьби ворога.

Уночі 3 липня російські окупаційні війська вчергове атакували Україну іранськими ударними дронами Shahed-136/131.

Є ознаки ймовірної підготовки Росії до нових ракетних ударів по території України. На це вказує те, що окупанти активізували безпілотну розвідку вздовж лінії фронту і намагаються глибше проникнути в тилові регіони. Про це заявила керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

Зараз ви читаєте новину «Ймовірність ракетних та авіаударів по України залишається дуже високою ‒ Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі