вівторок, 06 березня 2007 14:36

Верховна Рада обдурила дружину загиблого олімпійського чемпіона

Верховна Рада обдурила дружину загиблого олімпійського чемпіона

Київський міський апеляційний суд зменшив майже вдвічі суму морального збитку, який автобаза Верховної Ради повинна виплатити родині загиблого призера Олімпійських ігор у Сіднеї Олександра Береша.

Про це газеті "Факти і коментарі" розповіла вдова заслуженого майстра спорту Світлана Береш.

Автобазі Верховної Ради належить БМВ, який спровокував ДТП, у якому загинув видатний гімнаст. Водія, який знаходився за кермом цього авто, визнали винним у загибелі спортсмена і засудили до 5 років позбавлення волі.

А дочка віце-спікера Верховної Ради Адама Мартинюка, яка знаходилася в автомобілі (і згідно з першими повідомленнями – безпосередньо за кермом), опинилася поза судовим розглядом. Пізніше з"ясувалося, що і сам засуджений водій "вільно розгулює на волі".

"Я минулого літа заявила цивільний позов про відшкодування морального збитку. Печерський суд столиці задовольнив його у повному обсязі - 756 тисяч гривень", - розповіла вдова спортсмена.

"Тоді ж мене запросили до Верховної Ради, і керівник її апарату Валентин Зайчук запропонував: якщо я відкличу свій матеріальний позов і вмовлю Сашину маму зробити те ж саме, то автобаза не буде подавати апеляцію на рішення Печерського суду", - зазначила вона.

"Ми зі свекрухою погодилися. А 1 березня вже в Апеляційному суді столиці раптом дізнаємося: нас просто обдурили!", - додала жінка.

За словами Береш, рішення суду першої інстанції оскаржили, юрист автобази просив Апеляційний суд зменшити суму претензій.

"По-перше, у підприємства немає грошей, а по-друге, мовляв, якщо вони навіть знайдуться, то водії протягом двох років змушені будуть "з вини родини спортсмена" залишатися без преміальних. Але шофери ж ні в чому не винні!", - переказала вдова слова юриста.

"Суд такі аргументи визнав досить переконливими і зменшив суму моральної компенсації до 300 тисяч гривень. Причому юрист автобази не приховував: і це дуже багато, з такою сумою відповідач теж не згоден, на рішення буде подаватися касаційна скарга", - зазначила вона.

Береш зауважила, що "суму, зазначену в позові, встановила не я сама, а експерти, які вивчили ситуацію до дрібних деталей", пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Верховна Рада обдурила дружину загиблого олімпійського чемпіона ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі