середа, 20 вересня 2023 22:54

"Велика частина вірменської армії знищена": Алієв заявив про відновлення суверенітету Азербайджану

"Велика частина вірменської армії знищена": Алієв заявив про відновлення суверенітету Азербайджану

В результаті антитерористичних заходів в Карабасі і їх успішного завершення Азербайджан відновив свій суверенітет.

Велика частина вірменської армії, розміщеної в Нагірному Карабасі, була повністю знищена. Про це заявив президент Азербайджану Ільхам Алієв, передає Report.

Він зазначив, що, всупереч угоді, укладеній після Другої Карабаської війни в листопаді 2020 року, Вірменія "протягом трьох років не виводила свої збройні сили і техніку з нашої території".

Алієв заявив, що перед початком операції зажадав, щоб вірменське населення Карабаху не піддавалося ударам.

"Сьогодні ми повідомили міжнародним партнерам, що вірменські бойовики готові прийняти наші умови. Вчора я представив ці умови держсекретареві США. Ті, хто відмовився піти нам назустріч, погодилися приїхати на переговори в Євлах. Там ми донесемо плани нашого співіснування", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нагірний Карабах: як Росія втрачає вплив на Кавказі

За його словами, Вірменія несподівано проявила політичну компетентність і це його обнадіює.

"Вірю, що події, що відбулися сьогодні і вчора, матимуть позитивний вплив на мирний процес між Азербайджаном і Вірменією. Ми перетворюємо Карабах і Східний Зангезур на рай. Ми створимо такі ж умови в Ханкенді, Агдері, Аскерані, Ходжавенді! Вірменське населення, яке проживає в Карабасі, нарешті може зітхнути спокійно", – заявив Алієв.

Він нагадав, що це "наші громадяни".

"Але військові злочинці в Карабасі взяли їх у заручники і отруїли їм мізки. У нас немає проблем з вірменським населенням", – додав Алієв.

Карабах, гірська місцевість у регіоні Південного Кавказу, є міжнародно визнаною територією Азербайджану. Її населяють етнічні вірмени.

19 вересня Азербайджан оголосив про антитерористичні заходи локального характеру у Нагірному Карабасі. Азербайджан вимагала від Вірменії вивести війська з Нагірного Карабаху.

Наступного дня так звана влада Нагірного Карабаху, який є територією Азербайджану, заявила про припинення вогню.

Зараз ви читаєте новину «"Велика частина вірменської армії знищена": Алієв заявив про відновлення суверенітету Азербайджану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі