понеділок, 15 січня 2024 09:18

Спецтема: Війна Росії проти України

"Величезний ляпас": Братчук прокоментував ймовірне ураження російських літаків

"Величезний ляпас": Братчук прокоментував ймовірне ураження російських літаків
Речник Української добровольчої армії "Південь" Сергій Братчук висловився про ймовірне знищення російських літаків. Фото: lb.ua

Ймовірне знищення російського літака-розвідника А-50 та ураження Іл-22 свідчить про те, що Україна вже має вогневі засоби, якими може збивати "жирні" цілі загарбників.

Водночас поки є різні версії знищення ворожих літаків. Про це в ефірі національного телемарафону розповів речник Української добровольчої армії "Південь" Сергій Братчук, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Горіть у пеклі": Олещук натякнув на збиття двох літаків РФ

"Зараз є робоча версія стосовно Іл-22, що попрацювала російська ППО. Що стосується літака, який ми дійсно сподіваємося, чекаємо офіційної інформації Повітряних сил, поповнив підводний флот РФ і знаходиться на борту авіаносця "Москва", то зрозуміло, що Україна сьогодні починає мати вогневі засоби ураження, які для ворога є по-перше невідомими. По-друге, ми можемо наносити ті удари, які є неочікуваними. Особливо в тій операційній зоні, яку ворог ще донедавна вважав своєю. Наприклад, ми можемо говорити про південний напрямок", - сказав Братчук.

За його словами, російська авіація почувалася досить спокійно до грудня минулого року. Зараз ситуація змінилася.

"Тому що нахабність тактичної ворожої авіації відзначалася все більше і більше. Тому сподіваємося, що це ураження буде дійсно офіційно підтверджено, і це стане величезним ляпасом для РФ. Це не просто емоційний ляпас, це буде сприяти поліпшенню ситуації з авіаційною компонентою на південному напрямку. Це - очі і вуха російської авіації", - наголосив Братчук.

Українські військові ввечері 14 січня підбили два російські літаки - А-50 ДРЛО та ІЛ-22, які перебували над акваторією Азовського моря, повідомив заступник голови парламентського комітету з питань нацбезпеки Юрій Мисягін.

За його словами, А-50 збитий. ІЛ-22 підбитий, проте перебував в повітрі і намагався дістатися до найближчого аеродрому. Він зник з радарів, після початку зниження в районі Керчі.

Зараз ви читаєте новину «"Величезний ляпас": Братчук прокоментував ймовірне ураження російських літаків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі