понеділок, 30 жовтня 2023 14:42

Спецтема: Війна Росії проти України

Вбивство росіянами родини з дітьми у Волновасі: в мережі повідомили нові подробиці злочину
5

Віталій Овчаренко опублікував фото родини
Фото: t.me/Vital_Ovchar
Віталій Овчаренко опублікував фото родини
Блогер Денис Казанський повідомив про фото з місця вбивства родини
Блогер Денис Казанський повідомив про фото з місця вбивства родини
Блогер Денис Казанський повідомив про фото з місця вбивства родини

Російський окупант розстріляв на Донеччині родину Капканець уночі з 27 на 28 жовтня.

Серед розстрільних були двоє дітей і немовля. Про це повідомив військовослужбовець Збройних сил України Віталій Овчаренко у Telegram.

За місцевими даними, причиною конфлікту з солдатом РФ стала висловлена раніше вдень фраза голови родини Едуардом "за України без вас було краще - валіть звідки прийшли", повідомив Овчаренко.

"Того вечора сім'я Капканець мала сімейне свято, на якому був сам Едуард Капканець, його дружина Тетяна, син Саша, дружина сина Катя, брат дружини Діма. І двоє дітей, двоє дорослих друзів родини Капканець. Частину жертв було вбито в голову сплячими зі зброї з глушником. Включно з немовлям", - розповів Овчаренко.

Також повідомив, що після цього злочину окупанти погрожували сусідам і родичам вбитих "щоб мовчали інакше "відправляться слідом".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіянин зґвалтував жінку у Маріуполі за відмову виїхати до РФ. Його вже вирахували

Блогер Денис Казанський повідомив про фото з місця вбивства родини з дев'яти осіб у тимчасово окупованій Волновасі.

"Повідомляється, що вбивство скоїли двоє російських військовослужбовців, які пересувалися мотоциклом", - пише.

"Фото з Волновахи нічим не відрізняються від фото з тих населених пунктів Ізраїлю, де ХАМАС так само вривався до будинків і розстрілював цілі родини з дітьми", - сказав Казанський.

Про злочин росіян також повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

"Ще один жахливий злочин, який вчинили росіяни у тимачасово окупованій Волновасі Донецької області. У власному будинку вони вбили дев'ять людей, в тому числі ученицю четвертого класу та хлопчика дошкільного віку. На тілах вбитих виявлені вогнепальні поранення", - сказав омбудсмен.

"За попередніми даними, окупанти позбавили життя всю сім'ю Капканець, яка святкувала день народження та відмовилася віддавати власне житло чеченським окупантам", - розповів Лубінець.

Минулого тижня про злочин російських окупантів написав Казанський. В одному з приватних будинків були тіла дев'яти осіб з вогнепальними пораненнями, зокрема двоє дітей, повідомив блогер.

Місто Волноваха на Донеччині росіяни захопили торік у березні.

Зараз ви читаєте новину «Вбивство росіянами родини з дітьми у Волновасі: в мережі повідомили нові подробиці злочину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі