вівторок, 07 червня 2022 22:11

Вбив цивільного та імітував страту - повідомили про підозру російському окупанту

Вбив цивільного та імітував страту - повідомили про підозру російському окупанту
Чоловік катував людей у селі Гавронщина Бучанського району. Фото: ОГП

Заступник командира бойової машини російської армії вбивав та імітував страту цивільних на Київщині. Йому повідомили про підозру.

Підозрюваний є навідником-оператором 37-ї мотострілецької бригади 36-ї загальновійськової армії збройних сил РФ, повідомляє Офіс генерального прокурора.

У березні 2022 року в селі Гавронщина Бучанського району Київської області він зупинив на вулиці місцевого беззбройного чоловіка. Погрожуючи зброєю, змусив цивільного лягти на землю. Вибивав з нього інформацію про приналежність до українських формувань. Після побиття росіянин вбив чоловіка пострілом у голову.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Такого не бачив. Це нелюди" - криміналіст, який ловив маніяків, розповів про звірства росіян

Потім він у нетверезому стані разом зі співслужбовцями зайшов до будинку та наказав присутнім чотирьом особам пройти до однієї кімнати. Тримав їх тривалий час під прицілом і проводив "допит". Потім наказав всім стати в шеренгу один за одним. Сказав, що не хоче витрачати зайві патрони на їх вбивство. Потім вистрелив у стелю і залишив будинок. Пообіцяв прийти наступного дня та всіх розстріляти.

Також підозрюваний разом з іншими росіянами викрали у жінки автомобіль. Погрожували їй зброєю. Через декілька тижнів так само викрали авто у іншого мешканця села Гавронщина.

Заочно повідомили про підозру російському військовому 656-го полку оперативного призначення - військової частини № 6720 військ національної гвардії РФ. Окупант разом з іншими російськими військовими на бойових машинах десанту і техніці приїхав до адмінбудівлі Ірпінської центральної міської лікарні у Бучі.

За його наказом для залякування працівників і пацієнтів, росіяни направили великокаліберні кулемети на будівлю медзакладу. Разом з озброєними співслужбовцями він зайшов до приміщення, заблокував входи і виходи до будівлі.

Зараз ви читаєте новину «Вбив цивільного та імітував страту - повідомили про підозру російському окупанту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі