вівторок, 13 червня 2017 16:57

"Вас давно посадити треба" - працівники воюють за перукарню
7

Працівниця перукарні говорить із поліцією біля перукарні по вулиці Великотирнівській в Полтаві
Фото: Анна Лакиза
Перукарня працює з 1985 року
Олег Іванов називає себе новим власником приміщення перукарні
Олег Іванов називає себе новим власником приміщення перукарні
Колектив перукарні вийшов проти нового власника

Сьогодні, 13 червня, в Полтаві працівники перукарні на вул. Великотирнівській заявили про захоплення приміщення. За їхніми словами, новий власник незаконно звільнив 12 перукарів.

Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

Перукарня працює з 1985 року. Це командитне товариство. 28% власності належить трудовому колективу, 72% - директору. Кілька років тому перша директорка перукарні померла, свою частину залишила братові, який живе в Росії. Працівники хотіли викупити його частину, подали заявку до нотаріуса. Згодом дізналися, що новим власником став невідомий їм чоловік - Олег Іванов. Саме його ім'я з'явилося в списку реєстру підприємців.

"Знати його не знаємо. Прийшов до нас, документи показувати не хоче. Ми - колективні власники. Іванов мав би зібрати нас, скласти протокол зібрання, обговорити те, що він збирається купити більшу частину власності. Нічого цього не було. А тепер приходить до нас ледь не щодня, каже, що всіх звільнив. Ми жодних підписів не ставили. Трудові книжки в нас на руках", - каже Євгенія Піщанська, представник перукарів.

Приходить до нас ледь не щодня, каже, що всіх звільнив. Ми жодних підписів не ставили. Трудові книжки в нас на руках

Приміщення на 185 "квадратів". У мікрорайоні Половки "квадратний" метр оцінюють від $500 до $700.

"Ймовірніше, Іванов хоче його продати і заробити. Перукарня йому не потрібна", - додала Піщанська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибух у столичній маршрутці: постраждали водій і пасажири

Зранку в приміщенні зібралися нинішні і колишні працівники. Приїхав Олег Іванов. Перукарі почали вимагати від нього показати документи, які б підтвердили їхнє звільнення, і договір купівлі-продажу. Чоловік показав витяг з реєстру підприємців і свідоцтво про спадщину.

"Я купив у спадкоємця корпоративні права підприємства - 72 відсотки. Скликав загальні збори, але трудовий колектив не прийшов. Реєструватися вони не захотіли. В присутності нотаріуса я став на державний реєстр підприємців. Хто хотів, той міг би пройти співбесіду і лишитися працювати. Проте жоден працівник цього не зробив", - сказав Іванов.

"Та вас давно посадити треба за ваші дії. А ви ще й досі ходите до нас", - сказала одна з перукарок.

Почалася сварка. На сторону закладу став один з клієнтів.

Приїхала поліція. Іванов показав їм витяг з реєстру, сів у свою іномарку і поїхав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тіло зниклої студентки знайшли у валізі на дні ставка

Це тягне на спробу рейдерського захоплення. Вночі можемо чекати розбиті вікна і чоловіків у масках

Заяву про погрози написали двоє працівників перукарні, їхній адвокат і клієнт закладу.

"Як на мене, це тягне на спробу рейдерського захоплення. Іванов не показав документи, які обіцяв. Відмовився давати покази поліції. Не ясно, як можуть розгорнутися події далі. Вночі можемо чекати розбиті вікна і чоловіків у масках. Зараз готуємо позов до суду. Є моменти, які свідчать про підробку документів зі сторони Іванова. Саме тоді, коли він набував через нотаріуса прав власності. Тут вже мають розбиратися слідчі. Проситимемо допомоги в місцевих активістів і атовців, щоб справа стала публічною", - сказав Едуард Волков, адвокат працівників перукарні.

Жителі села Мацківці Лубенського району на Полтавщині виступають проти будівництва ТОВ "Вишняки-Агро" компанії "Кернел", що належить мільярдеру 42-річному Андрію Веревському. Підприємство планує збудувати в селі завод із протруєння зерна. Люди бояться, що хімікати погано вплинуть на їхнє здоров'я.

Зараз ви читаєте новину «"Вас давно посадити треба" - працівники воюють за перукарню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі