середа, 07 квітня 2021 09:14

Вагітна лікарка померла від коронавірусу. Дитя не рятували

Вагітна лікарка померла від коронавірусу. Дитя не рятували
На Буковині від ускладнень коронавірусу померла лікарка-педіатр 28-річна Мар'яна Маланник. Жінка була на 8-му місяці вагітності. Фото: Варта1

У Чернівецькій області від ускладнень коронавірусу померла педіатр КНП "Заставнівська БЛ" 28-річна Мар'яна Маланник. Жінка була на 8-му місяці вагітності й чекала на первістка.

На коронавірус захворіла наприкінці березня й лікувалася вдома. Коли стан погіршився - зробила рентген. З двобічною пневмонією жінку спочатку госпіталізували до районної лікарні в Заставній. А згодом звідти в тяжкому стані доправили в обласну лікарню, одразу в реанімацію. Там вона була на кисневій дотації. Але через 3 доби померла. Не вижило й дитя, повідомляє ТСН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Замість допомоги водили відділеннями: у лікарні померла 17-річна вагітна

Кесарів розтин, щоб урятувати немовля, жінці вирішили не проводити на лікарському консиліумі, кажуть у департаменті охорони здоров'я. Чому - не уточнюють.

"Виїжджали на місце всі медичні директори перинатального центру, вони зібрали консиліум, радилися зі своїми колегами з Києва та ухвалили рішення про спостереження", - каже директор департаменту охорони здоров'я Чернівецької ОДА Олег Чорний.

У лікарні смерть породіллі не коментують.

Мар'яна Василівна 2015 року закінчила Буковинський державний медичний університет за спеціальністю "Педіатрія", після інтернатури працювала лікарем-педіатром.

У Дніпрі померла 28-річна породілля, яка хворіла на коронавірус. Жінка мала 90% ураження легень. Їй зробили кесарів розтин, після чого вона 3 тижні перебувала в реанімації на апараті штучної вентиляції легень.

Зараз ви читаєте новину «Вагітна лікарка померла від коронавірусу. Дитя не рятували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі