неділя, 13 січня 2013 15:47

У Закарпатській області під снігову лавину потрапило 2 туристів

У Закарпатській області під снігову лавину потрапило 2 туристів
Фото: ru.tsn.ua

У суботу в районі гори Гемба поблизу с. Пилипець у Міжигірському районі Закарпатської області під снігову лавину потрапило 2 туристів.

Як повідомляє прес-служба Державної служби з надзвичайних ситуацій, про надзвичайну подію о 13:30 рятувальникам повідомив товариш одного із потерпілих, який отримав sms-повідомлення, де зазначалося, що мешканець м. Полтава та його супутник потрапили під лавину та потребують допомоги.

Пошуки туристів проводять 4 відділення гірських рятувальників: Міжигірського, Ужгородського, Мукачівського та Іршавського районів. Рятувальникам у пошуках допомагає місцеве населення та працівники лісового господарства. Усього у пошуках задіяно 107 чоловік та 10 одиниць техніки.

На даний час пошуково-рятувальні роботи тривають. Роботи ускладнені погіршеними погодними умовами, видимість 2 м.

Окрім цього, 10 січня вийшов з дому у напрямку гори Темнатик Воловецького району та не повернувся громадянин Чеської республіки. Про випадок місцевих рятувальників повідомили працівники міліції 12 січня. Пошукові роботи проводять фахівці гірського пошуково-рятувального відділення м. Мукачева. На даний час пошуки 24-річного чоловіка тривають.

За прогнозами Гідрометцентру найближчим часом збережеться висока небезпека сходу снігових лавин в горах Закарпатської та Івано-Франківської областях.

Державна служба з надзвичайних ситуацій звертається до туристів, мисливців, любителів екстремальних видів спорту утриматись від походів у гори.

Зараз ви читаєте новину «У Закарпатській області під снігову лавину потрапило 2 туристів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі