середа, 26 грудня 2012 15:54

У горах на стоянках первісних людей знайшли кістки жирафа та слона

Автор: Фото: newsru.com
 

На території центрального Дагестану виявилиі стоянки стародавньої людини. Про це повідомив російський археолог Хизр Амірханов. Вік стоянок оцінюють в 2 млн. років. За словами дослідника, це найстародавніші поселення людей на території Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На галльських монетах карбували коня

Стоянки були знайдені на плато на висоті 1.5 тис. м над рівнем моря. Вони мають екстраординарну потужність відкладень - цілих 80 м, а також безпрецедентну кількість культурних шарів - більше 35. За словами Амірханова, якщо судити з наявних на сьогодні артефактів, то нижня частина культурних шарів, яка містить залишки фауни, датується віком близько 1,95 млн років.

Хто був носієм настільки даньої культури, вчені поки сказати не можуть. Останки самих людей, які населяли цю територію, ще не виявили. Однак за деякими ознаками вчені вважають, що це міг бути вид людини під назвою Homo erectus (людина прямоходяча).

Автор: Фото: newsru.com
 

Кожна зі знайдених стоянок була тимчасовою. Люди, що мешкали в цих місцях жили невеликими групами, ймовірно по 15-20 чоловік. Жили полюванням, збиральництвом їстівних коренів, рослин і дикорослих плодів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Італії виявили найдавніше поселення, не розкопуючи його

Археологи виявили на місцях стоянок сліди вогнищ, кісток тварин і численні кам'яні знаряддя праці, основним з яких у мешканців стоянок був чоппер - масивне кам'яне знаряддя для рубання, а також різні крем'яні вироби, які використовувалася як ножі, скребки, проколки та інше.

Надзвичайно цікавим, на думку фахівців, є виявлення на стародавніх стоянках в Дагестані - в гірській місцевості -  залишків скелетів жирафа, слона, антилоп, гієни, повідомляє Newsru.com.

Зараз ви читаєте новину «У горах на стоянках первісних людей знайшли кістки жирафа та слона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі