понеділок, 07 жовтня 2013 20:53

На Вінниччині знову напали на медиків "швидкої"

На Вінниччині знову напали на медиків "швидкої"
Фото: google.com.ua

На Вінниччині двоє фельдшерів приїхали рятувати чоловіка, який непритомним лежав на дорозі. Раптом із бару, що неподалік, вийшли його друзі і накинулися на людей у білих халатах із кулаками. Принаймні, такою є версія медиків. Є й друга – медики не хотіли вести п'яного до лікарні чоловіка і його товариші силою змусили це зробити, йшлося у сюжеті "Надзвичайних новин" на ICTV.

У Козятині напали на бригаду "швидкої". Два фельдшери і шофер приїхали до чоловіка, який лежав непритомним. Коли вийшли із машини, їм не дали оглянути хворого. Троє чоловіків на підпитку почали нецензурно лаятися і силою заносити пацієнта у карету "швидкої". Принаймні, така версія самих медиків. "Ми не встигли навіть дістати ноші. Його вкинули друзі вперед ногами. А коли ми почали закривати, спочатку почав мене шарпати", - розповів фельдшер Сергій Сторожук. "Він мене вдарив ногою у живіт, потім хотів дати кулаком в обличчя, але я відхилилася", - каже фельдшерка Олена Романюк.

За що їх били, фельдшери не розуміють. Найбільше, кажуть, перепало водієві. Сам чоловік боїться показуватися перед камерами. Йому, як і фельдшерам, уже погрожували фізичною розправою.

Інцидент трапився біля місцевого ринку приблизно о 5-й годині вечора. Свідками побиття медиків було чимало продавців. Кафе, де того дня відпочивали буяни, зачинилося, щойно неподалік з'явилися журналісти. А сусіди кажуть, конфлікт виник через те, що медики не захотіли забирати чоловіка до лікарні, бо той був п'яним.

Двоє дебоширів, які шарпали лікарів, утекли, а третій, якого вдалося затримати, відповідатиме за законом. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею "Хуліганство" (відповідальність у вигляді штрафу від 500 до 1000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, арешт до 6 місяців, обмеження волі до 5 років).

Напад на працівників "швидкої" у Козятині стається вже не вперше. Лікарі бояться виїжджати на виклики і хочуть мати хоч якісь засоби для самооборони.

Зараз ви читаєте новину «На Вінниччині знову напали на медиків "швидкої"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі