пʼятниця, 13 січня 2012 17:07

В українській курятині знайшли небезпечну бактерію

В українській курятині знайшли небезпечну бактерію

У продукції найбільших українських виробників курятини виявили збудник сальмонели. Зокрема, експерти знайшли бактерію у курятині двох марок. Про це повідомили у Державній ветеринарній та фітосанітарній службі України, пише УНН.

"За повідомленням головного управління ветеринарної медицини у Київській області від 5 січня цього року в зразках субпродуктів ТОВ "Агромарс" виявлено збудник сальмонельозу. На даний час ведеться розслідування виявлених причин виникнення і контамінації", - зазначив голова Служби Іван Бісюк.

Головний державний інспектор ветеринарної медицини також зазначив, що протягом 2011 року було виявлено два випадки роду бактерії сальмонела – ТОВ "Агромарс" (ТМ "Гаврилівські курчата") та ТОВ "Старинська птахофабрика" (входить до ПАТ "Миронівський хлібопродукт",- ред.).

Сальмонельоз – гостра інфекційна хвороба, яка спричиняється бактеріями з роду Salmonella і супроводжується явищами гастроентериту та інтоксикації. Відомо близько 2200 сероварів сальмонел. Джерелом інфекції можуть бути тварини, птахи, люди, хворі на сальмонельоз або здорові бактеріоносії; найчастіше велика рогата худоба, свині, свійська водоплавна птиця, кури, у кишках яких з великою постійністю містяться різні серовари сальмонел. Нерідко інфікуються яйця птахів.

Зараз ви читаєте новину «В українській курятині знайшли небезпечну бактерію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі