пʼятниця, 13 жовтня 2023 22:13

Спецтема: Війна Росії проти України

В Україні створили дрон, який може долетіти до Пскова: він краще за Shahed

В Україні створили дрон, який може долетіти до Пскова: він краще за Shahed
В Україні виготовили дрон-камікадзе, який може подолати 700 км. Фото: скріншот

В Україні виготовили дрон-камікадзе, який може подолати 700 км.

Він може перенести на собі 50 кг вибухівки. Про це в ексклюзивному інтерв'ю ТСН розповів представник української компанії-виробника дронів.

"Виготовили дрон-камікадзе, який долітає дуже далеко, 700 км, може, навіть, до Пскова долетіти. У нього корисне навантаження 50 кг. Його не так легко збити, не так легко зафіксувати", - повідомив він.

За словами представника, у дрона немає шасі, запуск через це проводиться через спеціальну установку, але це дуже сильно вплинуло на аеродинаміку та стало набагато краще по пікіруванню.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мобільних груп "ловців за дронами" суттєво побільшає - Умєров

"Дуже, прям ну дуже складно буде збити, коли він вже зайшов на ціль. Я б сказав, майже неможливо", - наголосив представник.

Водночас він зазначив, що цей дрон краще за іранський Shahed.

"Технологічно більш довершений за всіма показниками. В першу чергу через те, що в нас є доступ до світових технологій, якими ми дуже активно користуємося", - підкреслив представник.

Україна має власні зразки далекобійної зброї, однак потребує фінансових інвестицій для розширення виробничих потужностей.

Вже є відпрацьовані експериментальні зразки, які мають 750-1000 кілометрів дальності. Про це в коментарі "24 каналу" повідомив радник голови Офіса президента Михайло Подоляк.

Він зазначив, що Сили оборони України досягли значних успіхів у використанні ударних дронів із великим радіусом дії.

Зараз ви читаєте новину «В Україні створили дрон, який може долетіти до Пскова: він краще за Shahed». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі