четвер, 25 жовтня 2012 14:50

У Північній Кореї генерала стратили новим способом: розстріляли з міномета

У Північній Кореї генерала стратили новим способом: розстріляли з міномета
Кім Чен Ин і генерали. Фото: Reuters

Колишній заступник міністра оброни КНДР Кім Чол, страчений на початку 2012 року, був убитий незвичайним навіть для Північної Кореї способом: його прив'язали до стовпа і розстріляли з міномета, пише The Daily Telegraph.

За даними видання, такий спосіб страти був обраний за наказом керівника країни Кім Чен Ина, який вимагав, щоб від генерала "не залишилося ніяких слідів, навіть волоска".

Кім Чол був покараний за недотримання жалоби за екс-главою Північної Кореї - Кім Чен Іром (батьком чинного глави держави), який помер у грудні 2011 року. За даними видання, генерала зловили на пияцтві під час трауру.

Крім Кім Чола, на початку 2012 року в КНДР безслідно зникли ще кілька десятків високопоставлених військових і чиновників. Західні та південнокорейські аналітики припускають, що новий керівник країни влаштував в рядах еліти масштабні чистки, аби убезпечити себе від потенційних конкурентів і розставити на ключових постах своїх людей.

Зараз ви читаєте новину «У Північній Кореї генерала стратили новим способом: розстріляли з міномета». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі