неділя, 27 листопада 2022 06:24

Спецтема: Війна Росії проти України

У Росії хочуть створити нову ПВК на противагу "вагнерівцям" – ISW

У Росії хочуть створити нову ПВК на противагу "вагнерівцям" – ISW
Прокремлівського бізнесмена Армена Саркісяна призначили новим адміністратором в'язниць на окупованих Росією територіях України. Фото: gur.gov.ua

Російські чиновники, ймовірно, хочуть послабити вплив наближеного до Кремля олігарха, власника ПВК "Вагнер" і так званого кухаря Путіна Євгена Пригожина.

Для протидії йому намагаються сприяти чинним паралельним військовим структурам лідера Чечні Рамзана Кадирова й зусиллям зі створення інших приватних військових компаній. Про це йдеться в новому зведенні Інституту вивчення війни (ISW).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для "вагнерівців" Пригожин ‒ "цар і бог" ‒ у ЗСУ розповіли про розкол в армії РФ

Російські чиновники призначили пов'язаного з колишнім президентом України і вигнанцем Віктором Януковичем прокремлівського бізнесмена Армена Саркісяна новим адміністратором в'язниць на окупованих Росією територіях України.

"Саркісян має намір використати цю роль для створення нової приватної військової компанії", − вважають аналітики ISW.

Новим "смотрящим" за в'язницями на всій території Російської Федерації і тимчасово окупованих територіях України став кримінальний авторитет Армен Саркисян. Його прізвисько – Армен Горлівський. Про це повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Скандальний глава Чечні Рамзан Кадиров і керівник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин готуються до розпаду Росії. Тому вони створюють власні армії. Таку думку висловив колишній командувач Сухопутних сил США в Європі генерал-лейтенант Бен Годжес.

Зараз ви читаєте новину «У Росії хочуть створити нову ПВК на противагу "вагнерівцям" – ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі