середа, 03 червня 2015 17:33

В районі Мар'їнки є небезпека нового котла - "ДУК"

В районі Мар'їнки є небезпека нового котла - "ДУК"
Андрій Шараскін. Фото: ua.112.ua

У Мар'їнці Донецької області зберігається небезпека прориву, в котлі можуть виявитися Курахове, Піски та Авдіївка.

Про це заявив спікер ДУК "Правий сектор" Андрій Шараскін, повідомляє "112 Україна".

"Справа в тому, що зберігається можливість прориву і там накопичена жива сила і техніка, вона дозволяє це робити. Ми намагаємося не допустити цього, тому відразу висловили свою готовність і висунулися в тому напрямку. Готові прийти на допомогу у будь-який момент. Всі наші підрозділи в бойових порядках. Напрямок дуже небезпечно в силу того, що як тільки буде прорив на Мар'їнку, тоді вже буде створений котел, в який потраплять Курахове, Піски і до Авдіївки. Тактична обстановка виглядає так, що без виходу на цей рубіж вони не зможуть створити котел і закрити позиції наших військових", - пояснив Шараскін.

Нагадаємо, в районі Мар'їнки між силами АТО і бойовиками тривають запеклі бої. За словами медиків, поранено близько 30 бійців ЗСУ. Також повідомлялося про поранення кількох мирних жителів. За версією штабу вони підтягли в Мар'їнку близько тисячі бійців і більше двадцяти танків.

В АТЦ запевняють, що ситуація контролюється українськими військовими. У Генштабі повідомили, що ЗСУ змушені були повернути з тилу відведену згідно з Мінськими угодами артилерію і застосувати її. Приводом для цього став широкомасштабний наступ бойовиків поблизу Мар'їнки.

В Мережі вже також з'явилися перші фото і відео боїв у Мар'їнці.

Зараз ви читаєте новину «В районі Мар'їнки є небезпека нового котла - "ДУК"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі