вівторок, 17 березня 2015 12:06

В Полтаві біля блокпосту загинув автоінспектор і активіст
5

ГУ УМВС України в Полтавській області
ГУ УМВС України в Полтавській області
ГУ УМВС України в Полтавській області
ГУ УМВС України в Полтавській області
Сергій Гунько після участі в АТО і поранення разом із дружиною став у Полтаві волонтером

14 березня, в суботу, поховали активіста "Правого сектора" Сергія Гунька, який разом із автоінспектором Олександром Андрійком 10 березня загинули поблизу блок-поста біля села Копили під Полтавою. Чоловіки на автомобілі гналися за правопорушником.

"Нашому побратимові приснився Сергій. Дуже хотів щось сказати, але не зміг. А наступного дня ми взнали, що його вже немає. На війні вижив, а на мирній землі зустрів смерть, - розповіла 35-річна Олена Білозерська з "Правого сектору".

Її товариш 48-річний Сергій Гунько - голова Полтавського міського осередку "Правого сектора".

Близько 17.00 чоловік з автоінспектором Олександром Андрійком та іншими активістами патрулювали блокпост на трасі Київ-Харків. Повз промчав чорний "Рендж ровер". На вимогу інспекторів не зупинився. Активісти сіли в "Тойоту короллу" Гунька. За кермом був голова обласного "Правого сектора" 39-річний Марк Чаус, поруч - Гунько, позаду - інспектор Андрійко.

"Наздогнали "Рендж ровер" та з ним зіткнулися. Позашляховик поїхав далі, а хлопців від удару кинуло під вантажівку, яка їхала попереду, - розповідає Олена. - Водія "Рендж роверу" наздогнали інші автоінспектори. Не зміг пояснити, чому не зупинився. В машині не знайшли нічого забороненого, - продовжила Олена Білозерська.

Сергій Гунько та 41-річна дружина Тетяна - викладачі місцевого політехнічного ліцею. Торік весною разом пішли в АТО, взяли позивні Фантом та Альтаїр. Чоловік був розвідником, дружина - снайпер.

Під час боїв за Савур-Могилу на Донеччині Сергій травмував стопу. Повернулись у Полтаву, стали волонтерами. Допомагали госпіталям.

"До АТО не мав військового досвіду. Просто був талановитий. Природжений розвідник - тихий, інтелігентний, а про ворога винюхає все, - додала Білозерська".

Інспектор Олександр Андрійко народився в Луганську. В дитинстві з батьками переїхав в село Піщане Решетилівського району на Полтавщині. Єдиний син. Працював автоінспектором із жовтня 2014 року. До цього робив у відділі по боротьбі з економічною злочинністю. Вищу освіту здобував у Луганському університеті внутрішніх справ. Там познайомився з дівчиною, після навчання приїхали разом до Полтави. Мешкали в гуртожитку для міліціонерів. В червні збиралися одружитися.

"Ще зі школи марив стати військовим чи міліціонером. У класі хлопців підбив качатися, грав у волейбол. Не пив, не курив, - розказав сільський голова Піщаного 54-річний Віктор Гилюн. - Його батько за день почорнів. Матір на похороні підтримували, аби не лягла поруч із труною. Було близько тисячі народу".

Марк Чаус отримав травми голови та шиї.

61-річний водій "Рендж ровера" - із Запоріжжя. Після аварії його відпустили.

"По закону не можемо застосувати обмежувальні засоби. Проти нього оформили тільки адміністративне порушення за те, що не зупинився, - каже Юрій Сулаєв з Полтавської обласної міліції".

На блокпосту "Копили" автоінспектори чергують разом з активістами - перевіряють машини, зупиняють порушників.

Зараз ви читаєте новину «В Полтаві біля блокпосту загинув автоінспектор і активіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua