пʼятниця, 23 квітня 2021 13:19

В Офісі генпрокурора назвали карантин причиною суїцидів неповнолітніх

В Офісі генпрокурора назвали карантин причиною суїцидів неповнолітніх
Мамедов вказав, що інтернет слугує мотиватором до самогубства лише у малій кількості випадків. Фото: pexels.com

В Офісі генпрокурора пов'язують дитячі самогубства з карантином.

За минулий рік неповнолітні скоїли 123 самогубства або їх спроби. Цього року зафіксували вже 101 такий випадок, передає "РБК-Україна".

"Хоча офіційної статистики скоєння злочинів в умовах дії карантинних обмежень немає, але ми бачимо, що з початком запровадження додаткових обмежень кількість таких злочинів істотно зростає", - зазначив заступник генпрокурора Гюндуз Мамедов.

Через локдаун діти змушені більше часу перебувати вдома. Частіше сидять в інтернеті й можуть стати потенційними жертвами кіберзлочинців. Також самогубства пов'язують із поганим економічним становищем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Учителька знайшла в зашморгу 10-річного сина

"Якщо брати загалом 2020 рік, то кожна 10-та дитина в нас у країні стає жертвою злочину", - підкреслив Мамедов.

Він зазначив, що інтернет у меншості випадків був основною мотивацією під час спроб суїциду.

У Запоріжжі у власній кімнаті повісилася 15-річна Вікторія, учениця місцевої гімназії №47. Дівчину у зашморгу знайшла мати, Олена Зайцева. Трагедія сталася 4 квітня. А через п'ять днів після похорону жінка в речах покійної доньки натрапила на передсмертну записку. Її зміст сколихнув і вразив країну. У прощальному листі дев'ятикласниця звинуватила вчителів та однолітків у булінгу.

Зараз ви читаєте новину «В Офісі генпрокурора назвали карантин причиною суїцидів неповнолітніх». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі