середа, 27 лютого 2013 17:07

В Одесі знайшли розповсюджувачів дитячого порно

В Одесі знайшли розповсюджувачів дитячого порно
Фото: forum.dpni.org

Співробітниками управління по боротьбі з кіберзлочинністю та слідчого управління ГУМВС України в Одеській області в рамках досудового розслідування по кримінальному провадженню на підставі ухвал суду проведено обшуки в дата центрі та офісному приміщенні однієї з хостингових компаній міста Одеси. В ході обшуків були вилучені сервери, на яких розміщувалися фото та відеоматеріали порнографічного характеру та такі, що відносяться до дитячої порнографії, повідомили УНН в УБК ГУМВС України в Одеській області.

З метою збагачення означені відео та фотоматеріали за винагороду розповсюджувались у всесвітній комп'ютерній мережі інтернет через низку спеціально створених сайтів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У центрі Миколаєва пенсіонерка відкрила бордель

Начальник Управління по боротьбі з кіберзлочинністю Юрій Виходець: "Багатоденна робота по встановлено осіб, які орендували виділені сервери у хостингової компанії та контролювали роботу інтернет-сайтів, вивела борців з кіберзлочинністю на адміністраторів ресурсів. Ними виявилися 35-річний громадянин України, який раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за розповсюдження порнографії, та інший адміністратор – 29-річний громадянин іноземної держави, який створив та адміністрував розгалужену мережу інтернет-сайтів, через яку за винагороду розповсюджував дитячу порнографію".

"Наразі проводяться заходи по встановленню осіб - відвідувачів зазначених Інтернет ресурсів, з метою перевірки їх причетності до створення аналогічних сайтів. Готуються матеріали для направлення до правоохоронних органів іноземної держави, представником якої є один з встановлених адміністраторів, з метою притягнення його до відповідальності, згідно законодавства його батьківщини", - підсумував керівник управління.

Зараз ви читаєте новину «В Одесі знайшли розповсюджувачів дитячого порно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі