четвер, 10 вересня 2015 14:55

В Одесі дали 12 років тюрми бойовику "ДНР"

В Одесі дали 12 років тюрми бойовику "ДНР"
Фото: uapress.info

Приморський районний суд Одеси засудив до 12 років в'язниці за участь у боях проти ЗСУ на боці незаконних збройних формувань "ДНР" уродженця Одеси.

Прокурор Одеської області Роман Говда повідомив, що у липні 2014 чоловік приїхав з Молдови до Одеси. У той же день він на рейсовому автобусі поїхав до Донецька і був зарахований до складу учасників терористичної організації "ДНР", отримавши позивний "Академік".

Він пройшов навчання поводженню з важким озброєнням (в т.ч. БМ-21 "Град") для ведення бойових дій, спрямованих проти бійців сил АТО, і потім в якості старшого офіцера реактивної батареї прибув до Іловайска Донецької області.

Кілька місяців він керував веденням вогню з бойових машин у напрямку Кутейніково, Нижня Кринка і Верхня Кринка Донецької області, де розташовувалися українські військові. Також засуджений, перебуваючи на околиці Макіївки, керував веденням вогню з двох РСЗО БМ-21 "Град" у напрямку н.п.Пескі і Дослідне Донецької області, повідомили в прокуратурі.

У травні 2015 він був затриманий правоохоронцями поблизу пункту пропуску "Маяки-Удобне".

В ході обшуку правоохоронці вилучили у чоловіка ключ до БМ-21 для запуску реактивних ракет "Град", а також флеш-носії з даними тактичної та практичної військової підготовки, розрахунків та звітів проведення бойових стрільб з вогнепальної зброї, військової техніки, спеціалізоване програмне забезпечення в комплекті з топографічними картами Донецької, Луганської областей тощо.

Зараз ви читаєте новину «В Одесі дали 12 років тюрми бойовику "ДНР"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі