понеділок, 18 липня 2022 10:20

Спецтема: Війна Росії проти України

У Мелітополі хочуть закрити весь бізнес, який не платитиме росіянам данину

У Мелітополі хочуть закрити весь бізнес, який не платитиме росіянам данину
Окупанти у Мелітополі погрожують закрити бізнес, який не платитиме їм данину. Фото: ria-m.tv

У тимчасово захопленому Росією Мелітополі Запорізької області погрожують закрити всі підприємства, які не платитимуть окупантам данину.

Росіяни дали українському бізнесу час до 1 серпня, повідомляє місцеве видання "РІА-Мелітополь".

"Окупанти погрожують захопити не лише самі підприємства, але й конфіскувати товар. Питання, що робити у такому разі підприємцям і яке покарання загрожує тим, хто перереєструє бізнес, часто звучало і під час прямого ефіру з мером Мелітополя Іваном Федоровим. Мер зазначив, що податки необхідно сплачувати на українські рахунки. Вони не змінювалися", – пише видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські окупанти виїхали з бази в Мелітополі: що відомо

Водночас ті керівники підприємств, які платитимуть окупантам, відповідатимуть згідно із Законом України про колаборацію, наголосив Федоров.

"Мелітопольці нарікають на те, що в місті все менше залишається підприємств, які не працюють на окупантів", – йдеться у публікації.

На тимчасово захоплених територіях Запоріжжя окупаційна влада погрожує населенню смертною карою. Також почалася нова хвиля викрадення людей.

99% громадян у Мелітополі чинять опір окупаційній "владі". Нещодавно місцеві фермери підсунули окупантам отруєну черешню, яка викликала масові захворювання в терористів.

У Мелітополь не можуть завезти донорську кров із Запоріжжя. Деяких груп крові немає на території міста. Неможливе перероблення крові. У людей у місті відбирають квартири. Росіяни селяться, не питаючи власників.

Президент Володимир Зеленський наказав військовим деокупувати південні регіони України. Для цього збираються мільйонні бойові сили, які будуть оснащені західною зброєю, повідомив міністр оборони Олексій Резніков. Військове керівництво має розробити плани звільнення.

Жителів тимчасово окупованих районів Херсонської та Запорізької областей закликали якнайшвидше евакуюватися всіма доступними способами. Навіть через окупований Крим.

Зараз ви читаєте новину «У Мелітополі хочуть закрити весь бізнес, який не платитиме росіянам данину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі