понеділок, 04 червня 2012 13:12

У Лівії засудили 19 українців до 10 років ув'язнення за пособництво режиму Каддафі

У Лівії засудили 19 українців до 10 років ув'язнення за пособництво режиму Каддафі

Військовий суд Тріполі засудив 19 громадян України до 10 років ув'язнення за пособництво режиму екс-лідера Лівії Муаммара Каддафі, повідомляють у Міністерстві закордонних справ України.

"Один громадянин РФ отримав довічне ув'язнення, 19 українців, ще один росіянин і три білоруса отримали по 10 років в'язниці", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі МЗС у понеділок.

Згідно з інформацією, в понеділок завершився суд над українцями, росіянами та білорусами, в результаті чого всі вони були визнані винними в ремонті військової техніки в інтересах режиму Каддафі.

Крім того, росіян, білорусів та українців визнали винними в тому, що вони підготували до бою ракети класу "земля-повітря", які планували використовувати проти літаків НАТО.

Як раніше повідомлялося, 27 серпня 2011 року лівійським повстанським батальйоном "Какаа" були затримані 25 громадян України, Білорусі та Росії. Всій групі пред'явлено звинувачення у відновленні військової техніки, яка використовувалася режимом Каддафі для "знищення лівійського народу".

3 вересня, завдяки зусиллям російського посольства в Тріполі, ця група була звільнена, однак 6 вересня вони були знову затримані для розслідування їхньої можливої ??причетності до ремонту та модернізації військової техніки, що стояла на озброєнні колишнього лівійського лідера.

Зараз ви читаєте новину «У Лівії засудили 19 українців до 10 років ув'язнення за пособництво режиму Каддафі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

85

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі