вівторок, 21 березня 2023 16:46

Спецтема: Війна Росії проти України

У Криму в армію РФ вербують рятувальників і не тільки

У Криму в армію РФ вербують рятувальників і не тільки
У тимчасово окупованому Криму росіяни активно вербують пожежників, рятувальників і працівників пенітенціарної служби до армії РФ. Фото: DW

У тимчасово окупованому Криму росіяни активно вербують пожежників, рятувальників і працівників пенітенціарної служби до армії РФ.

Аби заповнити кадровий дефіцит, який виник через мобілізацію, окупантам доводиться шукати нових працівників місцевої ДСНС. Про це повідомляє Центр національного спротиву.

"В результаті окупанти прибрали віковий ценз для пожежників та рятувальників", – ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Офісі президента розповіли, що буде робити Україна після повернення Криму

Примусово мобілізованих жителів тимчасово окупованих територій просять не підтримувати ворога та здаватися в полон.

"Також, закликаємо внутрішньо переміщених осіб та мешканців прифронтових зон, хто має родичів на ТОТ, поділитися цією інформацією. Ще не пізно здатися ЗСУ та не вчиняти воєнні злочини", – додали в ЦНС.

Стратегія деокупації Криму, прийнята в березні 2021 року, втратила свій сенс після того, як Росія розпочала повномасштабну криваву війну проти України.

Тому тепер окупований Росією Крим можна звільнити лише військовим шляхом, вважає секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов.

Україна має сама вирішувати, чи звільняти Крим від російських загарбників військовим шляхом. А Захід повинен продовжувати надавати українцям військову допомогу, сказав генсек НАТО Єнс Столтенберґ.

Зараз ви читаєте новину «У Криму в армію РФ вербують рятувальників і не тільки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі