вівторок, 31 травня 2022 11:22

Спецтема: Війна Росії проти України

У Криму окупанти прибрали пункти розміщення для депортованих українців

У Криму окупанти прибрали пункти розміщення для депортованих українців
Окупаційна влада у Криму прибрала тимчасові пункти розміщення для "українських біженців". Фото: t.me/denisovaombudsman

У Криму окупаційна влада закрила пункти тимчасового розміщення "українських біженців".

Їх примусово вивезли з тимчасово захоплених територій України та з курортних міст тимчасово окупованого півострова. Про це повідомила омбудсмен Людмила Денісова в Telegram.

Пункти тимчасового розміщення громадян залишаються лише в прикордонних населених пунктах. Це роблять для того, щоб потім оперативно вивезти їх в РФ.

Водночас для людей, яких вивезли в Крим, встановили обмежений термін перебування в цих пунктах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ депортувала сотні тисяч дітей, щоб знищити націю - Україна в ООН

"Утримання примусово вивезених з тимчасово окупованих територій громадян з проукраїнською позицією на території Криму є небезпечним для "русского мира". Люди розповідають, що насправді відбувається на материковій частині України, про воєнні злочини й намагання рашистів знищити українську націю. Таким чином, інформація від свідків війни змінює думку кримчан і ставлення до російського вторгнення в Україну. І це має сильніший вплив, ніж російська пропаганда", - зазначила Денісова.

Росіяни почали створювати "фільтраційні табори" для українців не лише на тимчасово захоплених територіях, але і в Росії. Їх облаштовують у районі пунктів переходу державного кордону РФ з Естонією.

Зараз ви читаєте новину «У Криму окупанти прибрали пункти розміщення для депортованих українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі