пʼятниця, 28 березня 2014 17:16

Спецтема: Кримська криза: "тиха" війна та анексія

В Криму окупанти покалічили українського контрактника

В Криму окупанти покалічили українського контрактника
Фото: 5.ua

У четвер, 27 березня, на території ракетно-зенітного дивізіону на Фіоленті жорстоко побили рядового контрактної служби, 33-річного Давида Вагнера. Подія сталася близько 11-ї вечора, коли чоловік прийшов у частину забрати свої речі.

"Контрактники проживають на території частини в казармах. Але Давид принципово не залишався там, відколи на території з'явилися окупанти. Винайняв квартиру у Севастополі, куди щодня їздив після закінчення наряду. Вчора близько 11-ї вечора Давид приїхав у частину, щоб забрати свої речі, але його не пустили російські солдати. Почалася словесна перепалка, Давид доказував, що саме він на своїй території, і Україна все одно поверне Крим. Тоді на нього й накинулися окупанти", - розповідає капітан цієї ж частини Ірина.

Вагнер зростом майже 2 метри, міцної статури, але нападникам вдалося повалити його на землю. Скільки їх було - чоловік точно не пам'ятає.

"Мене називали чеченським терористом та Бандерою. Били по чому попало. Спочатку я ще міг розрізнити шість силуетів, а потім втратив свідомість. Скільки часу мене били - не знаю. Прийшов до тями я в якомусь автомобілі із зашморгом на шиї. Коли пробував вивільнитися - мене душили. Куди мене возили - теж не знаю, бо більше був непритомним. Думаю, що мене возили в місто, перевіряли, чи я дійсно український військовослужбовець", розповів Вагнер.

Давид прийшов до тями у камері схову на залізничному вокзалі Севастополя. Всі особисті речі були при ньому. Він зміг зателефонувати своєму командирові. Звідти потерпілого забрали до військового шпиталю.

"Давиду зробили операцію на обличчі. Але згодом треба буде робити ще пластку. Лікар сказав, що якби його раніше привезли - можна було б обійтися. Також його має оглянути офтальмолог, бо в чоловіка велика гематома в оці. Лікарі не впевнені, чи зможе він бачити. Слава Богу, немає переломів та пошкоджень внутрішніх органів. Проте все тіло в гематомах, скаржиться, що болить грудна клітка. Давида врятувало міцне здоров'я. Якби напали на когось слабшого - просто вбили б на місці", - розповіла Ірина.

Давид Вагнер - російськомовний німець. Неодружений. Раніше служив в Росії. В Крим перевівся лише в листопаді 2013 року, перевіз у Херсонську область маму. Пояснив своє рішення тим, що не може терпіти російський фашизм. З часу наступу на Крим, весь час пояснював окупантам, що вони там тимчасово, Крим - українська територія.

Зараз ви читаєте новину «В Криму окупанти покалічили українського контрактника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі