середа, 14 грудня 2022 17:05

Спецтема: Війна Росії проти України

У Кремлі розмріялись про окупацію ще двох міст України – РНБО відреагувала

У Кремлі розмріялись про окупацію ще двох міст України – РНБО відреагувала
У Кремлі розмріялись про захоплення Одеси та Чернігова. Фото: Getty Images

Речник президента РФ Дмитро Пєсков 14 грудня прокоментував "пропозицію" ватажка так званої ДНР Дениса Пушіліна, який в інтерв'ю російським пропагандистам заявив, що Одеса і Чернігів мають бути "звільнені".

За словами рупора Кремля, Росія може окупувати Одесу та Чернігів, якщо цього захочуть люди.

"Питання про можливість приєднання Одеси та Чернігова залежатиме від вибору громадян... Першочерговим завданням є захист людей у ДНР і ЛНР", – заявив речник Путіна.

Це вчергове доводить, що окупанти мали на меті загарбати всю Україну, і йти з війною далі на Захід, відреагували на заяву Пєскова у Центрі протидії дезінформації при РНБО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Росія має прийняти нову реальність" ‒ у Зеленського відповіли Путіну й Пєскову

"Але це висловлювання офіційного рупора Кремля свідчить про те, що загарбання Чернігова та Одеси зараз не є пріоритетом "спецоперації". Через нездатність взяти під контроль загарбані території Кремль вимушений змінити риторику в бік озвучування намірів хоча б стримати ситуацію на Донбасі", – пояснили у РНБО.

Також у РНБО пояснили, що росіяни не залишають спроб наступу на Бахмутському та Авдіївському напрямках.

"При цьому російські окупаційні війська не припинять спроби наступу в Донецькій області на Бахмутському та Авдіївському напрямках, але через гідну відповідь українських захисників успіху не досягнуть", – додали у Центрі протидії дезінформації.

У Кремлі відповіли на пропозицію президента Володимира Зеленського розпочати виведення окупаційних військ з України на Різдво. Таку можливість режим "відкидає". Про це заявив прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков.

Прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що відносини Росії і Заходу дійшли до стадії конфронтації, і далі жити доведеться в цих умовах.

Зараз ви читаєте новину «У Кремлі розмріялись про окупацію ще двох міст України – РНБО відреагувала». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі