неділя, 03 липня 2022 19:25

Спецтема: Війна Росії проти України

В Енергодарі "будує карʼєру" засуджений в РФ за хабар росіянин

В Енергодарі "будує карʼєру" засуджений в РФ за хабар росіянин
У Енергодарі Запорізької області російські окупанти ділять "владу". Фото: "Фокус"

У тимчасово захопленому Енергодарі Запорізької області російські окупанти ніяк не можуть поділити "владу".

Головна мета росіян – мародерство та особисте збагачення. Про це розповів мер міста Дмитро Орлов у Telegram.

Колаборант Руслан Кирпічов обіймав посаду "заступника мера з економічних питань та податків" при окупаційній адміністрації Енергодара. Він взяв на себе обовʼязки після того, як самопроголошений "мер" Андрій Шевчик отримав поранення під час вибуху в житловому будинку.

Але його зайняв так званий "військовий комендант" Кам'янко-Дніпровського району Олександр "Волга" Молоков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Енергодарі окупанти відкрили пункт оформлення паспортів РФ – відключать українських операторів

Як повідомляє Орлов, Молоков брав активну участь у крадіжці врожаю у Запорізькій області та його вивезенні до анексованого Криму.

Також він розповів, що так званого "коменданта" раніше засудили в РФ за хабар. Обіймаючи посаду начальника ЖКГ, Молокова затримали, коли той брав гроші.

Йому заборонено обіймати певні посади строком на 7 років. Однак за окупаційної влади він обійняв адміністративну посаду.

У захопленому Енергодарі та найближчих селах району російські окупанти викрадають людей та вимагають 50 тис. грн. У полоні перебувають сотні мешканців міста. Серед них багато працівників Запорізької атомної електростанції.

Людей катують струмом, б'ють. Утримують в ув'язнені тижнями, інколи місяцями. Вимагають зізнаватися у "протиправній діяльності", називати прізвища інших своїх "спільників".

Зараз ви читаєте новину «В Енергодарі "будує карʼєру" засуджений в РФ за хабар росіянин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі