четвер, 08 лютого 2024 18:23

Спецтема: Війна Росії проти України

В ДПСУ відреагували на інформацію про перекидання військ Білорусі ближче до кордону з Україною

В ДПСУ відреагували на інформацію про перекидання військ Білорусі ближче до кордону з Україною
Білорусь нібито перемістила свою військову техніку ближче до кордону з Україною. Фото: 24 канал

У вівторок, 6 лютого, українські ЗМІ з посиланням на білоруський моніторинговий Telegram-канал "Беларускі Гаюн" почали писати про те, що Білорусь нібито перемістила свою військову техніку ближче до кордону з Україною.

Це було пов'язано з навчаннями біля села Саки Брестської області. Туди відправили мотострілецьку роту однієї з механізованих бригад західного оперативного командування. Речник ДПСУ Андрій Демченко в ефірі телемарафону прокоментував цю інформацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лукашенко дозволив військовим застосовувати вогнепальну і бойову зброю проти громадян

"Це повідомлення не стосувалося того, що техніку перекидають до кордону з Україною, а виключно у напрямку Бреста, до однієї з точок, де проходили навчання", - зазначив він.

За словами Демченка, зараз Україна не фіксує якогось угруповання, яке б перекидали до українського кордону. Також не фіксується і переміщення техніки чи особового складу на території Білорусі.

Армія Білорусі нині перебуває під сильним тиском військ РФ і від початку повномасштабного вторгнення постійно готується до війни.

Зокрема, за наказом диктатора Олександра Лукашенка, в армії Білорусі модернізували озброєння, яке було отримане з РФ. Про це в ефірі телеканалу "Еспресо" розповів засновник ініціативи BYPOL, яку створили колишні білоруські силовики, що виступають проти режиму Лукашенка, Олександр Азаров.

За його словами, білоруських військових перетворюють на "зомбі". Із них намагаються зробити людей проросійського світу, без власної національної ідентичності.

Зараз ви читаєте новину «В ДПСУ відреагували на інформацію про перекидання військ Білорусі ближче до кордону з Україною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі