субота, 27 січня 2024 08:36

Білоруська армія готова воювати проти України - BYPOL

Білоруська армія готова воювати проти України - BYPOL
Російські військові готують білоруську армію до війни. Фото: mil.in.ua

Армія Білорусі нині перебуває під сильним тиском військ РФ і від початку повномасштабного вторгнення постійно готується до війни.

Зокрема, за наказом диктатора Олександра Лукашенка, в армії Білорусі модернізували озброєння, яке було отримане з РФ. Про це в ефірі телеканалу "Еспресо" розповів засновник ініціативи BYPOL, яку створили колишні білоруські силовики, що виступають проти режиму Лукашенка, Олександр Азаров.

За його словами, білоруських військових перетворюють на "зомбі". Із них намагаються зробити людей проросійського світу, без власної національної ідентичності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білорусь буде вважати напад на своїх союзників, як агресію проти себе

"Сили спеціальних операцій від початку війни перебували на кордоні з Україною, а зараз, за нашою інформацією, вони вже звідти зняті та повернулися на місця дислокацій. На кордоні переважно відбуваються розвідувальні заходи та дії, туди скеровуються підрозділи РЕБ, встановлюються локатори для проведення розвідки. Постійно виїжджають групи, які контролюються білоруськими прикордонниками. Але реально армія вже в принципі підготовлена до вторгнення в Україну", - сказав Азаров.

Разом з тим він наголосив, що білоруські військові не хочуть брати участь у безпосередніх воєнних діях на території України. Вони усвідомлюють, що це призведе до катастрофічних наслідків.

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко заявив, що його країна безоплатно отримала від Росії ядерні ракети "Іскандер".

За його словами, передані Москвою ракети можуть бути спрямовані проти Польщі, яку він звинуватив у плануванні вторгнення на територію Білорусі.

Зараз ви читаєте новину «Білоруська армія готова воювати проти України - BYPOL». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі