пʼятниця, 12 червня 2015 13:51

У боях під Мар'їнкою 150 бойовиків стали "двохсотими" - Лисенко
10

Фото: twitter.com

За попередніми підрахунками, бойовики зазнали значних втрат під Мар'їнкою в бою 3 червня.

Про це на традиційному брифінгу в п'ятницю повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко, передає "Українська правда".

"За попередніми розрахунками, тільки під Мар'їнкою противник поніс втрати близько півтори сотні людей і кілька сотень було поранених", - сказав Лисенко.

При цьому речник АТО відзначив відмінну роботу української артилерії.

"Під час останнього зіткнення під Мар'їнкою завдяки роботі артилерії нам вдалося загасити наступ противника. Вогонь був відкритий як по першій хвилі нападників так і по другому ешелону, де гуртувалися більш підготовлені ешелони зі складу Головного розвідувального управління РФ. Цей прийом допоміг нашим хлопцям стримати наступ", - сказав Лисенко.

За його словами, завдати прицільного вогню по складах з боєприпасами і місцях скупчення живої сили противника допомогли дані розвідки.

Як відомо, у ніч із 2 на 3 червня бойовики почали наступ на Мар'їнку. Це відбулося після того, як російська сторона фактично зірвала перемовини в Мінську.

Після масованого наступу бойовиків у складі понад 1000 людей, 10 танків і "Гвоздик", українська сторона была вимушена застосувати проти бойовиків артилерію. Україна повідомила про такий крок своїм партнерам.

Зараз ви читаєте новину «У боях під Мар'їнкою 150 бойовиків стали "двохсотими" - Лисенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі