пʼятниця, 09 березня 2007 15:48

В Афінах студенти ледь не спалили парламент через обмеження терміну навчання

В Афінах 20 тис. студентів закидали будівлю парламенту пляшками з горючою сумішшю. Вони протестують проти ухвалення законопроекту про держмонополію на фінансування університетів і введення граничного терміну навчання. Парламент заявляє, що просто хоче вигнати з університетів "вічних студентів" і анархістів.

У Греції 20-тисячний натовп маніфестантів зі студентів та професорів спробував штурмом узяти будівлю парламенту, де в першому читанні приймався законопроект про вищу освіту. До студентів приєдналися анархістські угрупування, які і влаштували побоїще в центрі Афін.

В четвер грецький парламент проголосував за новий законопроект, який встановлює держконтроль за фінансуванням вищих навчальних закладів, спрощує доступ поліції на їхню територію і встановлює граничний термін навчання в університетах. Документ покликаний викоренити існування "вічних студентів", надавши їм не більше дев"яти років для отримання ступеня бакалавра. Поліція повинна буде виявляти серед студентів агресивно настроєні групи молоді, анархістів, що вносять смуту, прикриваючись студентськими квитками.

Масові безлади охопили Афіни майже повністю. У результаті поранення отримали близько 20 чоловік, 50 маніфестантів були затримані, 11 з них арештовані, повідомляє Gazeta.ru.

Зараз ви читаєте новину «В Афінах студенти ледь не спалили парламент через обмеження терміну навчання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі