четвер, 21 липня 2022 13:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Ювелірна робота ЗСУ: окупанти понад добу не перекидають техніку через Антонівський міст

Ювелірна робота ЗСУ: окупанти понад добу не перекидають техніку через Антонівський міст
Окупанти не можуть використовувати Антонівський міст на повну потужність. Фото: скріншот

У Херсоні після роботи Збройних сил України російські окупанти не можуть на повну потужність використовувати Антонівський міст через Дніпро.

З моменту обстрілів загарбники зупинили перекидання техніки через переправу. Про це повідомив радник голови Херсонської обласної військової адміністрації Сергій Хлань у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для ремонту Антонівського моста загарбникам довелося наймати фахівців з Криму

"Добу окупанти не можуть перекидати тяжке озброєння і боєприпаси через Антонівський міст. До того ж для анонсованого ремонту немає спеціалістів. Всі місцеві професіонали виїхали. Шукатимуть когось у Криму. Це час. І знову ж оцініть ювелірну роботу ЗСУ – легкові автівки можуть проїхати мостом, озброєння і техніка росіян – ні", – сказав він.

Уранці 20 липня в районі мосту через Дніпро в селищі Антонівка Херсонської області лунали вибухи. Імовірно, по переправі знову "відпрацювали" українські захисники. Про це натякав Соболевський. Він радить утриматися від поїздок мостом.

19 липня в тимчасово окупованому Херсоні біля Антонівського мосту також пролунали вибухи. Це наслідок удару Збройних сил України по переправі. У результаті знищені системи протиповітряної оборони й укріплення окупантів біля мосту, розповів радник голови Офіса президента Олексій Арестович.

Антонівський міст – це один з двох пунктів перетину через Дніпро. Ними Росія може постачати або відводити свої війська на території, яку вона окупувала на захід від річки. До цієї зони належить Херсон. Якщо ЗСУ повістю знищать міст, окупанти опиняться в котлі, впевнений журналіст Андрій Цаплієнко.

Зараз ви читаєте новину «Ювелірна робота ЗСУ: окупанти понад добу не перекидають техніку через Антонівський міст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі