субота, 16 грудня 2023 06:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Усі ворожі дрони знищено: повідомили деталі нічної російської атаки на Київ

Усі ворожі дрони знищено: повідомили деталі нічної російської атаки на Київ
Росія вночі 16 грудня атакувала Київ безпілотниками. Фото: varta1.com.ua

У ніч на 16 грудня російські окупанти вже вшосте з початку грудня атакували Київ з повітря.

Після трьох днів балістичних загроз, ворог знов кинув на столицю баражуючі боєприпаси Shahed. Про це повідомив начальник Київської МВА Сергій Попко.

Безпілотники атакували групами, хвилями і з різних напрямків. Силами і засобами протиповітряної оборони усі ворожі цілі були знищені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Курську "бавовна": заявили про атаку дронів

"Судячи із застосованого озброєння, ворог наче повернувся до тактики зразка травня 2023. Тоді рашисти постійно змінювали, комбінували, чергували види і типи засобів повітряного ураження. Такий саме сценарій кияни відчули у першій половині грудня. Ударні БпЛА, крилаті ракети зі стратегічних бомбардувальників, "Іскандери", "Кинджали"летять на Київ по черзі, зміняючи один одного", - зазначив Попко.

За його словами, внаслідок роботи ППО та падіння уламків у місті ніхто не постраждав.

"Ворог посилив повітряні удари по головному місту країни. Тому прошу усіх киян не нехтувати сигналами повітряної тривоги і завжди дотримуватися правил безпеки! Бережіть себе і близьких!" - наголосив Попко.

У п'ятницю, 15 грудня, ввечері військові повідомили, що росіяни запустили в бік України групу ударних дронів. Спочатку повідомлялося, що під загрозою БПЛА Запорізька область, однак згодом дрони змінили курс в напрямку Дніпропетровщини.

Повітряна тривога поширилась на інші регіони. Близько опівночі у Києві працювала протиповітряна оборона.

Зараз ви читаєте новину «Усі ворожі дрони знищено: повідомили деталі нічної російської атаки на Київ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі