четвер, 23 червня 2022 13:13

Спецтема: Війна Росії проти України

Український суд розгляне першу справу про зґвалтування під час війни

Український суд розгляне першу справу про зґвалтування під час війни
Окупант Михайло Романов під Броварами вбив чоловіка та зґвалтував його дружину. Це перша справа, яку розгляне суд. Фото: pixabay.com

У четвер, 23 червня, український суд проведе попередні слухання у справі про зґвалтування жінки під час війни.

Ця справа - перша з десятків подібних кримінальних проваджень, які порушили після повномасштабного вторгнення Росії, пише The Guardian.

Обвинувачений - 32-річний російський солдат Михайло Романов. Окупант не перебуває під вартою в Україні. Його судитимуть заочно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Херсонщині окупанти зґвалтували дружину військового ЗСУ. Дитину душили колготками - мережі

Романов у складі 239-го полку 90-ї гвардійської танкової Вітебсько-Новгородської дивізії РФ брав участь у бойових діях на Київщині. У березні під час окупації одного з сіл Броварського району він разом з іншим військовим увірвався в будинок мирних жителів.

Окупант застрелив господаря будинку, а потім кілька разів зґвалтував його дружину. Обвинувачений погрожував зброєю жінці та її дитині, яка в той момент була в будинку.

Журналісти Reuters направили в Міноборони Росії письмовий запит про коментарі. Відомство довго не відповідало на нього, а потім відкинуло звинувачення у воєнних злочинах. Також ЗМІ заявляє, що не змогло зв'язатися із солдатом.

За місяць роботи на Київщині спеціальна поліцейська група виявила потерпілих від сексуальних злочинів, скоєних російськими окупантами. Правоохоронці опрацювали 21 населений пункт, опитали 340 осіб і виявили 13 жертв сексуальних злочинів.

З 10 травня група поліцейських перебуває на Сумщині. Далі працюватимуть в інших деокупованих областях.

Зараз ви читаєте новину «Український суд розгляне першу справу про зґвалтування під час війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі