субота, 03 вересня 2022 19:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Українські захисники відбили наступ росіян на кількох важливих напрямках

Українські захисники відбили наступ росіян на кількох важливих напрямках
Українські захисники відбили наступ росіян на Бахмутському напрямку. Фото: Генштаб

ЗСУ станом на 3 вересня утримують займані позиції та не дають окупантам просуватися вглиб території України.

Зокрема, силам оборони вдалося успішно відбити атаки ворога в районах населених пунктів Долина, Соледар, Новобахмутівка, Кодема, Зайцеве, Авдіївка, Мар'їнка. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ в Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ знищили на півдні з два десятки росіян й захопили ворожу техніку

У зведені повідомляється, що росіяни здійснили обстріли військової та цивільної інфраструктури із застосуванням танків, бойових машин, ствольної та реактивної артилерії на дев'яти напрямках.

"На Сіверському напрямку – трьох населених пунктів у Чернігівській та одного в Сумській областях, на Харківському напрямку – районів населених пунктів Краснопілля, Прудянка, Руські Тишки, Черкаські Тишки, Руська Лозова, Старий Салтів, Пришиб, Гусарівка, Норцівка, на Слов'янському напрямку – Карнаухівка, Нова Дмитрівка, Велика Комишуваха", – ідеться у повідомленні.

З різних видів озброєння окупанти на Краматорському напрямку обстріляли Богородичне, Райгородок, Сіверськ.

"На Бахмутському напрямку – Зайцеве, Кодема, Весела Долина, Бахмутське, Соледар, Бахмут, на Авдіївському напрямку – Новокалинове, Бердичі, Водяне, Первомайське, на Новопавлівському напрямку – Мар'їнка, Новомихайлівка, Велика Новосілка, Парасковіївка, Золота Нива", – повідомили у Генштабі.

Обстрілам окупантів на Запорізькому напрямку піддалися населені пункти Щербаки, Новоандріївка, Оріхів, Гуляйполе, Дорожнянка, Успенівка, Новопіль, Времівка.

"На Південнобузькому напрямку противник здійснював обстріли вздовж всієї лінії зіткнення. Крім того, ворог вів розвідку з активним застосуванням БпЛА, загалом – понад 30 вильотів", – підкреслив Генштаб.

Втрати російських окупантів в Україні на 3 вересня становлять 49 050 осіб.

Ще 350 росіян поповнили лави "200-х" 2 вересня, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Найбільших втрат ворог зазнав на Донецькому й Криворізькому напрямках.

Зараз ви читаєте новину «Українські захисники відбили наступ росіян на кількох важливих напрямках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі