вівторок, 26 березня 2019 20:07

Українець за допомогою вірусів майнив криптовалюту

Українець за допомогою вірусів майнив криптовалюту
Затримали чоловіка, який втручався у роботу комп'ютерів. Фото: поліція

На Рівненщині правоохоронці викрили 32-річного мешканця Чернівецької області, який поширював шкідливе програмне забезпечення.

За допомогою програми зловмисник отримував доступ до ресурсів комп'ютерів користувачів сайтів для майнінгу криптовалюти, повідомляє Кіберполіція.

"Працівники кіберполіції встановили: 32-річний мешканець Буковини створив та адміністрував велику кількість інтернет-ресурсів. На створених ресурсах він розміщував шкідливе програмне забезпечення для майнінгу криптовалюти. Використовуючи обчислювальні можливості процесора та графічного адаптера, зловмисник втручався в роботу електронно-обчислювальної техніки відвідувачів вищевказаних інтернет-ресурсів. Це призводило до порушення встановленого порядку маршрутизації інформації та подальшого погіршення роботи комп'ютерів відвідувачів", - йдеться у повідомленні.

Розміщував вірус на сайтах з безкоштовною літературою та науковими роботами. Щомісячно їх відвідувало понад 1,5 мільйони користувачів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нова шахрайська схема: як українців кидають на гроші

У зловмисника вилучили комп'ютерну техніку, банківські картки, додаткові носії інформації, чорнові записи та направили вилучене на експертизу.

Відкрито кримінальне провадження. Чоловіку загрожує до 6 років ув'язнення.

Разючі коливання вартості біткоїна ставлять під сумнів його придатність як валюти. Найзатятіші прихильники визнають, що зараз для біткоїна не найкращий час, повідомляє Wall Street Journal.

Зараз ви читаєте новину «Українець за допомогою вірусів майнив криптовалюту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі