субота, 16 січня 2021 14:12

Українці на 2 тижні застрягли в аеропорту

Українці на 2 тижні застрягли в аеропорту
Українці на 2 тижні застрягли в аеропорту. Фото: Україна 24

Шість українців майже на два тижні застрягли в аеропорту "Мадрид-Барахас", що в Іспанії. За межі аеропорту їх не пропустили через карантинні обмеження. А останній зворотний рейс до Києва скасували через снігопад, пише Avianews.

Прилетіли ще 3 січня святковим рейсом Ryanair, однак у країні тимчасово заборонили в'їзд іноземцям.

Родичі українців почали масово звертатися по допомогу до посольства України в Іспанії. Там повідомили, що найближчим часом можуть повернутися до Києва рейсом авіакомпанії Turkish Airlines транзитом через Стамбул. До того часу перебуватимуть в обладнаному для тривалого перебування житловому приміщенні у транзитній зоні аеропорту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голова КС повертається з теплого Дубаю та готується до підозри

Їх забезпечили предметами першої необхідності та харчуванням. Дітям, які перебувають в аеропорту разом із батьками, передали солодощі та іграшки.

Для подорожей за кордон є інтерактивна карта Міністерства закордонних справ, у якій вказано, чи пропускає відповідна країна громадян України, і якщо пропускає, то чи є якісь додаткові умови.

За підсумками 2020 року пасажиропотік аеропорту "Бориспіль" становив 5,1 млн чоловік. Це на 66% менше показника 2019 року.

Зараз ви читаєте новину «Українці на 2 тижні застрягли в аеропорту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі